Canvis en les microestructures dels ossos
Piga, Giampaolo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)

Títol variant: Cambios en las microestructuras de los huesos
Data: 2013
Resum: La tesi doctoral "The use of spectroscopy and diffraction techniques in the study of bones and implications in anthropology, paleontology and forensic sciences", de Giampaolo Piga, de la Unitat d'Antropologia Biològica del Departament de Biologia Animal, Biologia Vegetal i Ecologia de la UAB, ha tractat l'anàlisi i diferenciació dels canvis en les estructures microscòpiques en els ossos cremats i fossilitzats a causa del tractament tèrmic i/o dels processos de sedimentació i fossilització. Aquest anàlisi pot permetre determinar, per exemple, si un os ha estat cremat i com a conseqüència si va ser part d'un ritus funerari.
Resum: La tesis doctoral "The use of spectroscopy and diffraction techniques in the study of bones and implications in anthropology, Paleontology and Forensic sciences", de Giampaolo Piga, de la Unidad de Antropología Biológica del Departamento de Biología Animal, Biología Vegetal y Ecología de la UAB, ha tratado el análisis y diferenciación de los cambios en las estructuras microscópicas en los huesos quemados y fosilizados debido al tratamiento térmico o los procesos de sedimentación y fosilización. Este análisis puede permitir determinar, por ejemplo, si un hueso ha sido quemado y como consecuencia si fue parte de un rito funerario.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, febrer 2013, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 35.8 KB

Español
3 p, 103.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2013-03-05, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir