Què atrau la nostra atenció visual?
Murray, Naila (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció

Títol variant: ¿Qué atrae nuestra atención visual?
Títol variant: What attracts our visual attention?
Data: 2013
Resum: Una tesi realitzada en el Departament de Ciències de la Computació de la UAB ha estudiat quines són les parts d'una imatge que atreuen més la nostra atenció i quines parts de la imatge ens semblen estèticament agradables i quines no. L'estudi proposa que les regions que atreuen o no l'atenció poden ser predites pel color i contrast que tenen, segons si està accentuat o suprimit pel sistema visual humà.
Resum: Una tesis realizada en el Departamento de Ciencias de la Computación de la UAB ha estudiado cuáles son las partes de una imagen que atraen más nuestra atención y qué partes de la imagen nos parecen estéticamente agradables y cuáles no. El estudio propone que las regiones que atraen o no la atención pueden ser predichas por el color y contraste que tienen, según si está acentuado o suprimido por el sistema visual humano.
Resum: A doctoral thesis conducted at the Department of Computer Science of the UAB has studied which parts of an image attract our attention the most and which parts seem aesthetically pleasing to us and which not. The study suggests that regions that attract our attention can be predicted by the color and contrast they have, depending on whether these are stressed or suppressed by the human visual system.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Abril 2013, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
1 p, 42.7 KB

Español
3 p, 115.2 KB

English
2 p, 111.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2013-06-04, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir