Teletreball i subjectivitat
Bustos Ordoñez, Diana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Social)
Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció

Títol variant: Teletrabajo y subjetividad
Títol variant: Telework and Subjectivity
Data: 2013
Resum: Una tesi doctoral llegida a la UAB ha estudiat, mitjançant diverses entrevistes, com el treball a distància, o teletreball, dóna un marge més gran d'autonomia en l'organització d'horaris al treballador però, a la vegada, provoca situacions de estrès atès quan s'utilitzen les noves tecnologies per treballar, es pot arribar a un estat de treball constant. Aquesta investigació analitza els processos de subjectivació implicats en el teletreball, estudiant la modificació dels patrons establerts respecte a l'esfera espai-temporal, al cos, l'estètica, els objectes, les formes d'interacció i comunicació i també, els significats construïts al voltant del treball, la família, la casa, la tecnologia i l'individu.
Resum: Una tesis doctoral leída en la UAB ha estudiado, mediante diversas entrevistas, cómo el trabajo a distancia, o teletrabajo, da un mayor margen de autonomía en la organización de horarios al trabajador pero, a la vez, provoca situaciones de estrés dado que cuando se utilizan las nuevas tecnologías para trabajar, se puede llegar a un estado de trabajo constante. Esta investigación analiza los procesos de subjetivación implicados en el teletrabajo, estudiando la modificación de los patrones establecidos respecto a la esfera espacio-temporal, al cuerpo, la estética, los objetos, las formas de interacción y comunicación y también, los significados construidos alrededor del trabajo, la familia, la casa, la tecnología y el individuo.
Resum: A UAB doctoral thesis has found, by means of several interviews, that teleworking gives the worker a greater degree of autonomy in organising schedules but, in turn, causes stress because when using new technologies to work, it is possible to reach a state of constant work. This research analyzes the processes of subjectivation involved in telework, studying the modification of established patterns regarding space-time field, body, aesthetic, objects, forms of interaction and communication and also meanings built around work, family, home, technology and the individual.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Maig 2013, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 84.3 KB

Español
3 p, 88.0 KB

English
3 p, 88.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2013-06-04, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir