Cine i prostitució : una lectura del sexe de pagament en la ficció cinematogràfica
Gallego Ayala, Joana (Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació)

Data: 2010
Resum: La qüestió de la prostitució i la figura de la prostituta han estat un recurs àmpliament utilitzat en la ficció cinematogràfica des dels inicis del cinema. Parlar de la prostitució és, d'altra banda, reflexionar sobre la representació de la sexualitat i l'evolució que ha experimentat aquesta dimensió de la vida humana des de principis del segle XX fins a l'actualitat. Aquest article és un resum d'un treball de recerca en curs sobre el sexe de pagament al cinema que analitza la figura de la prostituta en més de 200 pel·lícules, amb un capítol en què també s'aborda la prostitució masculina i les similituds i les diferències entre totes dues.
Resum: Prostitutes and prostitution have been widely represented in cinematographic narrative since the early days of cinema. Speaking about prostitution is a way of reflecting on human sexuality and how this dimension of human life has evolved from the beginning of the 20th century until now. This article is a summary of research currently underway into prostitution in the cinema, analysing the figure of the prostitute in more than 200 films, with a chapter that also tackles male prostitution and their similarities and differences.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Prostitució ; Cine ; Sexualitat ; Prostitució masculina ; Prostitution ; Cinema ; Sexuality ; Male prostitution
Publicat a: Quaderns del CAC, Vol. 13, Núm. 35 (12 2010) , p. 63-71, ISSN 2014-2242



9 p, 105.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2013-07-01, darrera modificació el 2022-09-04



   Favorit i Compartir