Josep Robrenyo contra Napoleó
Foguet i Boreu, Francesc 1971- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Catalana)

Publicació: Barcelona: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2013
Resum: Ponència presentada dins de les "Jornades Vicenç Albertí i el teatre entre la Il·lustració i el Romanticisme", organitzades per l'Institut Menorquí d'Estudis i cel·lebrades a Menorca els dies 26-28 de març de 2010. Cercle Artístic de Ciutadella, 27 de març.
Resum: Aquest segon volum s'obre i es tanca amb dos estudis sobre autors i gèneres teatrals: el d'Albert Rossich sobre la paròdia dramàtica al segle XVIII i el de Carles Cabrera sobre el vuitcentista Jaume Roca i Bauzà. Francesc Foguet, al seu torn, analitza l'actuació de Josep Robrenyo contra Napoleó. El gros del llibre se centra en els estudis sobre Lucrècia (Maria Paredes), Arminda i Rosaura (Pep Valsalobre) de Joan Ramis; sobre Joana de Vigo i Esquella com a traductora d'una Ifigènia en Tàurida (Josefina Salord) i sobre Vicenç Albertí, tant en les versions de teatre popular espanyol (Gabriel Sansano) com en la de La viuda astuta de Goldoni.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Salord, Josefina (cord.). Vicenç Albertí i el teatre entre la Il·lustració i el Romanticisme, Vol. 2, Núm. (2013), p. 148-178



16 p, 8.8 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2013-07-02, darrera modificació el 2022-09-04



   Favorit i Compartir