Un nou mecanisme d'inhibició enzimàtica, que actua "cap per avall"
Reverter i Cendrós, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Biotecnologia i de Biomedicina "Vicent Villar Palasí")
Avilés, Francesc X. (Francesc Xavier) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular)
Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció

Títol variant: Un nuevo mecanismo de inhibición enzimática, que actúa "boca abajo"
Data: 2013
Resum: Dos grups d'investigació de l'Institut de Biotecnologia i de Biomedicina i del Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular de la UAB, dirigits respectivament pel Dr. Francesc X. Avilés, que fa anys que estudia les carboxipeptidases, i pel Dr. David Reverter, que lidera un grup de cristal·lografia de proteïnes, acaben de publicar en la prestigiosa revista Structure un treball en el que caracteritzen l'estructura tridimensional del complex entre una forma humana d'un enzim (que es produeix en càncer de pròstata) i un nou inhibidor proteic, procedent de l'anèl·lid marí Sabellastarte magnifica. Aquest treball ha estat fruit d'una col·laboració entre la UAB i un grup de la Universitat de l'Havana, liderat per Maday Alonso del Rivero i Maria A. Chávez, aquesta última també professora invitada de la UAB.
Resum: Dos grupos de investigación del Instituto de Biotecnología y de Biomedicina y del Departamento de Bioquímica y Biología Molecular de la UAB, dirigidos respectivamente por el Dr. Francesc X. Avilés, que hace años que estudia las carboxipeptidasas, y por el Dr. David Reverter, que lidera un grupo de cristalografía de proteínas, acaban de publicar en la revista Structure un trabajo en el que caracterizan la estructura tridimensional del complejo entre una forma humana de una enzima (que se produce en cáncer de próstata) y un nuevo inhibidor proteico, procedente del anélido marino Sabellastarte magnifica. Este trabajo ha sido fruto de una colaboración entre la UAB y un grupo de la Universidad de la Habana, liderado por Maday Alonso del Rivero y María A. Chávez, esta última también profesora invitada de la UAB.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juny 2013, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 177.5 KB

Español
3 p, 253.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Institut de Biotecnologia i de Biomedicina (IBB)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2013-07-04, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir