Les comunitats d'aprenentatge : escala i educació social integrades?
Pulido, Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació)
Ríos González, Oriol

Títol variant: Las comunidades de aprendizaje : ¿escuela y educación social integradas?
Títol variant: Learning communities : integrating school and social education?
Data: 2006
Resum: Los cambios que se están manifestando en la sociedad de la información están teniendo una incidencia relevante en la educación escolar, y éste es un hecho que se está evidenciando de muchas maneras: la exclusión educativa de las minorías étnicas, el conflicto en las au las, el abandono y el fracaso escolar. En este contexto, el papel del educador y educadora social también cambia ya que tiene que hacer frente a nuevas problemáticas y nuevos retos. En este artículo pretendemos explicar los rasgos básicos de la experiencia de las Comunidades de Aprendizaje y presentar cuál es su estado actual.
Resum: Els canvis que s'estan manifestant en la societat de la información tenen una incidencia rellevant en l'educació escolar, i aquest és un fet que s'està evidenciant de moltes maneres: l'exclusió educativa de les minories ètniques, el conflicto a les aules, l'abandonament i el fracàs escolar. En aquest context, el paper de l'educador i educadora social també canvia ja que ha de fer front a noves problemàtiques i nous reptes. En aquest article pretenem explicar els trets bàsics de l'experiència de les Comunitats d'Aprenentatge i presentar quin é s el seu estat actual.
Resum: The changes becoming apparent in the information society are having a significant effect on school education. This is being seen in many ways: the educational exclusion of ethnic minorities, conflict in the classroom, school dropout and failure. In this context, the role of social educators has also changed and they are having to face new problems and challenges. In this article, we endeavour to explain the basic features of the experience of learning communities, and to present their present situation.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; Versió publicada
Matèria: Comunitats d'aprenentatge ; Fracàs escolar ; Societat de la informació ; Comunidades de aprendizaje ; Fracaso escolar ; Sociedad de la información ; Learning communities ; School failure ; Information society
Publicat a: Educació social. Revista de intervenció socioeducativa., Núm. 32 (2006) , p. 79-92, ISSN 1135-805X

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/EducacioSocial/article/view/165523


Català
14 p, 5.0 MB

Castellà
14 p, 5.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2013-07-05, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir