Per citar aquest document: https://ddd.uab.cat/record/108174
Les transicions dels adolescents després de l'escola obligatòria : canvis socials i respostes socioeducatives en el territori
Garcia Gracia, Maribel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sociologia)
Merino Pareja, Rafael (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sociologia)

Títol variant: Las transiciones de los adolescentes después de la escuela obligatoria : cambios sociales y respuestas socioeducativas en el territorio
Títol variant: Transitions of adolescents after compulsory education : social changes and social and educational responses in the field.
Data: 2009
Resum: L'article presenta una síntesi de les pri ncipals característiques dels processos de transició deis joves en I'actual context de capitalisme informacional, de transformacions en els sistemes educatius i en el mercat de treball, i aporta elements de re flexió pel que fa a algunes experiencies d' acompanyament a les transicions adolescents des del territori . Primerament, es contextualitzen els processos de transició en relació amb I'expansió educativa i a la precarietat laboral. Seguidament, es procedeix a una breu revisióconceptual i teòrica sobre els processos de transició dels joves, després de I'escola obligatoria.
Resum: El artículo presenta una síntesis de las principales características de los procesos de transición de los jóvenes en el actual contexto de capitalismo informacional, de transformaciones en los sistemas educativos y en el mercado de trabajo y aporta elementos de reflexión respecto a algunas experiencias de acompañamiento a las transiciones adolescentes desde el territorio. Antes que nada, se contextualizan los procesos de transición en relación con la expansión educativa y a la precariedad laboral. Seguidamente, se procede a una breve revisión conceptual y teórica sobre los procesos de transición de los jóvenes, después de la escuela obligatoria.
Resum: The article presents a sinopsis of the main features in the process of transition for Young people in the current context of informaton capitalism, and changes in educational systems and the labour market, and contributes thoughts from the fiel don some experiences of providing support for adolescent transitions. In particular, transition processes are put into the context of expanding education and precarious jobs. It then goes on to a brief conceptual the theoretical review on the transitions made by young people on finishing compulsory education.
Nota: Background of INCASI Project H2020-MSCA-RISE-2015 GA 691004. WP1: Compilation
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català.
Document: article ; publishedVersion
Matèria: Canvi social ; Fracàs escolar ; Mercat de treball ; Cambio social ; Fracaso escolar ; Mercado de trabajo ; Social change ; Labour market
Publicat a: Educació social : revista d'intervenció sòcio-educativa, Núm. 42 (2009) , p. 46-59, ISSN 1135-805X

Adreça alternativa: http://www.raco.cat/index.php/EducacioSocial/article/view/165628


14 p, 5.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències Socials i Jurídiques > Grup de Recerca Educació i Treball (GRET)
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2013-07-05, darrera modificació el 2017-10-15   Favorit i Compartir