Bases de la Producció i Maneig Animal [103540]
Casals Costa, Ramon (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Data: 2013-14
Resum: Es tracta d'una assignatura de primer curs, de tipus bàsic, on el principal objectiu és introduir als alumnes al mon de la producció i del maneig animal, estudiant els sistemes bàsics de producció d'aliments d'origen animal, i els principals factors (biològics, econòmics, socials, mediambientals, etc. . . ) que condicionen la rendibilitat de les empreses de cada sector productiu. En aquesta assignatura, el terme "maneig animal" s'entén no com la manipulació de l'animal individual (que és objecte de la propedèutica) sinó com el maneig de grups d'animals, és a dir, com l'estudi dels principis en que es basa el manteniment i cria de les col·lectivitats d'animals, tant de producció com de companyia. El coneixement d'aquests principis és fonamental per entendre la producció animal i diferents aspectes relacionats amb la cria i salut dels animals de companyia. A més, s'ha de tenir en compte que un percentatge molt alt dels alumnes de la nostra facultat no han tingut mai contacte amb la producció ramadera i no consideren la ramaderia com una de les sortides professionals més importants. Per tal de contribuir a canviar aquesta situació, el fet que els estudiants de primer tinguin oportunitat de visitar explotacions ramaderes i comprendre la relació entre la etologia i la producció animal pot ser molt important. Per tant, és una assignatura que integra diferents coneixements, amb la finalitat d'explicar els sistemes de producció animal, segons espècies, en el context d'un mon canviant, on les circumstàncies econòmiques i mediambientals condicionen cada vegada més la producció d'aliments d'origen animal. Entre els objectius de l'assignatura destaquem els següents: Bases de la Producció animal 1. Entendre i utilitzar de forma correcte la terminologia productiva. 2. Comprendre la importància relativa dels diferents sectors productius i els factors que els condicionen. 3. Entendre els funcionament dels principals sistemes de producció de les espècies domèstiques, integrant els coneixements fisiològics amb els econòmics. 4. Avaluar índex tècnics i/o econòmics i conèixer els factors de competitivitat que condicionen la rendibilitat i sostenibilitat de les explotacions ramaderes. 1 Bases de la Producció i Maneig Animal 2013 - 2014 Maneig animal 1. Entendre els principis generals en que es basa el manteniment i la cria dels animals domèstics. 2. Conèixer les bases de l'activitat ramadera i comprendre que aquesta activitat constitueix una sortida professional important pels veterinaris.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Veterinària [2502445]
Document: Objecte d'aprenentatge



10 p, 124.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2013-07-15, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir