Experimentació al Laboratori [103249]
Plaixats i Boixadera, Josefina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Date: 2013-14
Abstract: CONTEXTUALITZACIÓ I OBJECTIUS FORMATIUS DE L'ASSIGNATURA Es tracta d'una assignatura de primer curs, de caràcter bàsic i pràctic. En aquesta assignatura l'estudiant haurà d'adquirir les habilitats que li han de permetre aplicar les tècniques i mètodes bàsics de diferents matèries. A més, l'estudiant haurà d'adquirir una visió generalista de la trascendència de l'experimentació a la indústria alimentària. Els continguts de l'assignatura s'estructuren en tres blocs, que són els de Química, Biologia i el bloc de Microbiologia i Parasitologia. A més, es programaran dues conferències de caràcter general per mostrar la importància de l'experimentació i la innovació en Ciència i Tecnologia del Aliments. Els objectius formatius concrets són: Objectius del Bloc Química Aprendre a fer servir les balances analítica, de precisió i granetari Aplicar les tècniques volumètriques i verificar-ne la precisió Conèixer les diferents tècniques de separació i purificació de sòlids Calibrar un pH-metre Conèixer la força relativa dels àcids i de les bases Conèixer el funcionament de les solucions amortidores de pH Sintetitzar compostos orgànics i inorgànics, i calcular el rendiment Entendre les bases i aprendre a fer servir diferents tècniques analítiques d'anàlisi quantitatiu basades en mètodes volumètrics i espectrofotomètrics. Determinar la concentració de certes molècules en mostres reals seguint les diferents etapes del procés analític. Objectius del Bloc Biologia Reconèixer les característiques anatòmiques i morfològiques dels diferents grups vegetals i animals Conèixer la utilització de claus dicotòmiques per a la determinació de plantes i d'animals. 1 Experimentació al Laboratori 2013 - 2014 Conèixer la utilització de claus dicotòmiques per a la determinació de plantes i d'animals. Identificar i situar taxonòmicament les espècies vegetals i animals observades. Consolidar la pràctica en la utilització dels microscopis estereoscòpic i òptic i la preparació de mostres per a ambdós tipus de microscòpia. Observar diferents tipus de cèl·lules i estructures cel·lulars. Aprendre a interpretar imatges obtingudes amb diferents tipus de tècniques de microscòpia òptica i electrònica Comprendre el funcionament del fus mitòtic i l'anell contràctil mitjançant l'observació de la divisió mitòtica en diferents tipus de cèl·lules Objectius del Bloc Microbiologia i Parasitologia Conèixer les tècniques i mètodes microbiològics i parasitològics bàsics. Conèixer i diferenciar els principals tipus de microorganismes i paràsits d'interès en aliments.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català
Studies: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Document: Objecte d'aprenentatge



6 p, 112.2 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2013-07-16, last modified 2023-08-31



   Favorit i Compartir