Bioquímica II [103265]
Ariño Carmona, Joaquín (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Fecha: 2013-14
Resumen: Aquesta assignatura ha de permetre a l'alumne entendre que els processos biològics, especialment aquells relacionats amb els aliments i el metabolisme, tenen una base química i que es poden explicar en aquestes termes. L'alumne ha de conèixer les bases del metabolisme que li permetin entendre els fonaments bioquímics de la nutrició, amb especial èmfasi en el metabolisme de les diferents classes de biomolècules. Així mateix, ha de conèixer i entendre els processos bioquímics bàsics d'alguns processos importants en tecnologia alimentària. Els objectius formatius concrets són conèixer i entendre: - El metabolisme energètic de carbohidrats. - El metabolisme de les reserves lipídiques, lipoproteïnes, colesterol i lípids complexes. - El metabolisme de compostos nitrogenats: aminoàcids, porfirines i nucleòtids. - Els mecanismes principals d'integració del metabolisme, la regulació hormonal i les bases moleculars d'adaptacions i alteracions metabòliques. - Els fonaments i aplicacions de les principals tècniques i metodologies bioquímiques.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Documento: Objecte d'aprenentatge



6 p, 109.4 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2013-07-16, última modificación el 2023-01-28



   Favorit i Compartir