Violència i televisió : criteris per a l'elaboració d'un mètode d'anàlisi qualitativa
Aran, Sue (Universitat Ramon Llull)
Barata Villar, Francesc (Universitat Ramon Llull)
Busquet, Jordi (Universitat Ramon Llull)
Medina Bravo, Pilar (Universitat Ramon Llull)

Títol variant: Violencia y televisión : criterios para la elaboración de un método de análisis cualitativo
Títol variant: Violence et télévision : des critères pour l'élaboration d'une méthode d'analyse qualitative
Títol variant: Violence and television : some bases for establishing a quantitative analysis method
Data: 2000
Resum: El grup de recerca sobre Violència i televisió es constituí el desembre de l'any 1997 a partir de l'encàrrec formulat a la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull per part del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC). L'equip de treball -coordinat per Jordi Busquet- és de caràcter interdisciplinari i està format per Sue Aran (comunicació audiovisual), Francesc Barata (periodisme), Jordi Busquet (sociologia) i Pilar Medina (psicologia). Els quatre membres estan vinculats al camp de la recerca i de la docència universitària i, en alguns casos, relacionats també amb el món professional del periodisme i de la televisió. El treball presentat el desembre de 1999 ha estat realitzat durant els anys 1998 i 1999. L'objectiu d'aquest article és fer un petit resum de les principals conclusions de l'informe presentat -que ocupa aproximadament 150 pàgines- i que serà publicat íntegrament en els propers mesos.
Resum: Este artículo es un resumen de las conclusiones del informe sobre Violencia y Televisión encargado por el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) a la Facultad de Ciencias de la Comunicación Blanquerna de la Univesidad Ramon Llull. El informe se estructura en dos partes. En primer lugar, desarrolla una reflexión sobre las formas de violencia humana y su presencia en la televisión y, en segundo lugar, propone los criterios para la elaboración de un método de análisis cualitativo de la violencia televisiva.
Resum: Cet article est un résumé des conclusions du rapport sur La Violence et la Télévision demandé par le Conseil de l'Audiovisuel de Catalogne (CAC) à la Faculté des Sciences de la Communication Blanquerna de l'Université Ramon Llull. Le rapport est structuré en deux parties. Il développe d'abord une réflexion sur les formes de violence humaine et leur présence à la télévision et propose ensuite les critères d'élaboration d'une méthode d'analyse qualitative de la violence télévisée.
Resum: This article summarises the conclusions reached by the report Violència i televisió, commissioned by the Consell de l'Audiovisual de Catalunya (the Catalan Audio-Visual Council, CAC) from the Communication Sciences Faculty of the Universitat Ramon Llull. The report is divided into two parts: Part One considers the different types of human violence and their presence on television, whilst Part Two proposes some bases for establishing a method for quantitatively analysing television violence.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Violència televisiva
Publicat a: Quaderns del CAC, Núm. 8 (Maig 2000) , p. 30-36, ISSN 2014-2242



7 p, 70.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2013-07-26, darrera modificació el 2022-09-12



   Favorit i Compartir