Sintetitzada una nova molècula imant
Bartolome, Elena (Escuela Universitaria Salesiana de Sarrià (EUSS))
Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Comunicació i Promoció

Títol variant: Sintetizada una nueva molécula imán
Data: 2013
Resum: Investigadors de l'Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) de Barcelona, adscrita a la UAB, l'Institut de Ciència de Materials d'Aragó (ICMA-CSIC) de Saragossa, l'Acadèmia de Ciències de Moldàvia i l'Institut de Química Molecular de Romania acaben de sintetitzar i descriure les propietats magnètiques d'una nova molècula imant, el {Dy (α-fur)3}n, un compost basat en el disprosi com a ió magnètic i furoats com lligands orgànics.
Resum: Investigadores de la Escuela Universitaria Salesiana de Sarrià (EUSS) de Barcelona, adscrita a la UAB, el Instituto de Ciencia de Materiales de Aragón (ICMA-CSIC) de Zaragoza, la Academia de Ciencias de Moldavia y el Instituto de Química Molecular de Rumanía acaban de sintetizar y describir las propiedades magnéticas de una nueva molécula imán, el {Dy(α-fur)3}n, un compuesto basado en el disprosio como ión magnético y furoatos como ligandos orgánicos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juliol 2013, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 83.9 KB

Español
2 p, 89.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2013-09-04, darrera modificació el 2022-02-22



   Favorit i Compartir