Google Scholar: cites
La dona al cartell polític i social del període 1931-1939
Lázaro Pernias, Patrícia (Universitat Autònoma de Barcelona)
González Quesada, Alfonso (Universitat Autònoma de Barcelona)

Títol variant: The woman on the political and social poster period 1931- 1939
Data: 2013
Resum: Es presenten els resultats més rellevants d'una recerca, finançada pel Centre d'Història Contemporània de Catalunya, l'objectiu principal de la qual era estudiar l'evolució de la representació de la figura femenina en els cartells de caràcter polític i social, editats per institucions catalanes des de la instauració de la Segona República fins a l'acabament de la Guerra Civil. S'ha elaborat un cens que ha inclòs informació sobre 172 obres que contenien figures femenines. L'anàlisi sobre el contigut icònic i verbal ha permès identificar diversos arquetipus quant a la representació de la dona durant el període d'estudi.
Resum: This article presents the results of research funded by the Centre d'Història Contemporània de Catalunya. The main objective was to study the evolution of the representation of the female figure in the political and social posters published by Catalan institutions since the establishment of the Second Republic until completion of the Spanish Civil War. The study was conducted from data collected in a census that included about 172 works that contain representations of female figures. The research results allow to identify how different archetypes to represent the female figure during the study period.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Dones ; Cartells ; Publicitat política ; Catalunya ; Women ; Posters ; Political advertising ; Catalonia
Publicat a: Grafica, Vol. 1, Núm. 2 (2013) , p. 71-86, ISSN 2014-9298

Adreça original: https://revistes.uab.cat/grafica/article/view/v1-n1-lazaro
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Grafica/article/view/283798
DOI: 10.5565/rev/grafica.8


16 p, 2.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Grup de Recerca en Psicologia i Comunicació Publicitària (PCA)
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Grup de Recerca en Publicitat i Relacions Públiques (GRP)
Articles > Articles publicats > grafica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2013-09-05, darrera modificació el 2023-07-21



   Favorit i Compartir