Google Scholar: cites
La contrareforma laboral de 2012
Pérez Amorós, Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques)
Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca Drets Laborals dels Treballadors Espanyols i Estrangers
Universitat Autònoma de Barcelona. Institut d'Estudis del Treball

Data: 2013
Resum: La reforma laboral de 2012 es vertebra entorn de la Llei 3/2012, de 6 de juliol, de mesures urgents per a la reforma del mercat laboral, text que va entrar en vigor el dia 8 de juliol de 2012. Una Llei que encimbella el "mercat" -"laboral"- a la categoria de subjecte de dret. Des de l'òptica de la política del dret, la Llei 3/2012, reordena les fonts reguladores de les relacions laborals reconfigurant els poders normatius; i des de l'òptica de la lògica jurídica, fa servir, inadequadament, categories jurídiques. La reforma de 2012 no és una reforma més ni és exemple de l'autèntic reformisme laboral, sinó que és una autèntica contrareforma laboral.
Resum: This paper describes how the 2012 labour reform -Law 3/2012 of July 6 on urgent measures to reform the labour market which entered into force on 8 July 2012- reorganizes the industrial relations and reconfigures the normative powers in such a way that it is, in fact, a counter reformation.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Reforma laboral ; Mercat laboral ; Flexibilitat ; Flexiseguretat laboral ; Concertació social ; Intervencionisme ; Negociació col·lectiva ; Mercado laboral ; Flexibilidad ; Flexiseguridad laboral ; Concertación social ; Intervencionismo ; Negociación colectiva ; Labour reform ; Labour market ; Flexibility ; Flexisecurity ; Social consultation ; Intervention ; Collective bargaining
Publicat a: Anuario IET de trabajo y relaciones laborales, Vol. 1 (2013) , p. 21-35, ISSN 2339-5753

Adreça original: https://revistes.uab.cat/anuarioiet/article/view/v1-perez
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/anuarioiet/article/view/286756
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/anuarioiet/article/view/v1-perez
DOI: 10.5565/rev/aiet.5


15 p, 280.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Grup de Recerca Drets dels Treballadors Espanyols i Estragers (DRELATES)
Articles > Articles publicats > Anuario iet de trabajo y relaciones laborales
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2013-09-06, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir