Google Scholar: cites
La Potenciación de los mecanismos de ordenación del tiempo de trabajo como vía para frenar la destrucción del empleo
Pastor Martínez, Alberto (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques)
Solà Monells, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques)
Universitat Autònoma de Barcelona. Grup de Recerca Drets Laborals dels Treballadors Espanyols i Estrangers
Universitat Autònoma de Barcelona. Institut d'Estudis del Treball

Títol variant: La potenciació dels mecanismes d'ordenació del temps de treball com a via per contenir la destrucció de l'ocupació
Data: 2013
Resum: La Reforma Laboral de 2012 va augmentar de forma notable el marge de maniobra atorgat a l'empresari per incrementar o disminuir el volum d'hores inicialment contractat amb la finalitat d'adaptar-ho a les noves exigències del procés productiu. A aquest efecte, es van introduir diversos canvis en la regulació de la suspensió per causes empresarials que han disparat la seva utilització. Paral·lelament la Reforma Laboral suposa un increment de les possibilitats de distribució flexible de la jornada de treball des de la perspectiva empresarial. Aquest increment de la flexibilitat, en atenció a interessos empresarials, contrasta amb les majors limitacions que s'estableixen quan l'adequació persegueix la conciliació de la vida personal i familiar i el temps de treball.
Resum: La Reforma Laboral de 2012 aumentó de forma significativa el margen de maniobra otorgado al empresario para incrementar o disminuir el volumen de horas inicialmente contratado con la finalidad de adaptarlo a las nuevas exigencias del proceso productivo. A tal efecto, se introdujeron diversos cambios en la regulación de la suspensión por causas empresariales que han disparado su utilización, se admitieron las horas extraordinarias en el trabajo a tiempo parcial y se abrió la puerta a modificar el "quantum" de jornada a través de los arts. 41 y 82. 3 del TRLET, aunque a día de hoy tal posibilidad resta pendiente de confirmación jurisprudencial. Paralelamente la Reforma Laboral supone un incremento de las posibilidades de distribución flexible de la jornada de trabajo desde la perspectiva empresarial. Este incremento de la flexibilidad en atención a intereses empresariales contrasta con las mayores limitaciones que se establecen cuando la adecuación persigue la conciliación de vida personal y familiar y tiempo de trabajo.
Resum: Labour Reform of 2012 has significantly enlarged the employer's faculty to increase or decrease the number of hours initially hired and to change the distribution of them meaning and increase of employer's possibility of schedule changes. This increased flexibility in response to business interests contrasts with the major limitations stipulated when working time adjustments pursue avoiding work-family conflict.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Suspensió ; Reducció de jornada ; Regulació temporal d'ocupació ; Causes econòmiques tècniques ; Organitzatives i de producció ; Hores extraordinàries ; Contracte a temps parcial ; Suspensión ; Reducción de jornada ; Regulación temporal de empleo ; Causas económicas ; Técnicas ; Organizativas y de producción ; Horas extraordinarias ; Contrato a tiempo parcial ; Suspension of the employment contract ; Reduction working of time ; Overtime ; Part time contracts ; Work time flexibility ; Substantial changes to working conditions ; Conciliation of personal and family life and working time
Publicat a: Anuario IET de trabajo y relaciones laborales, Vol. 1 (2013) , p. 37-49, ISSN 2339-5753

Adreça original: https://revistes.uab.cat/anuarioiet/article/view/v1-pastor-sola
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/anuarioiet/article/view/286757
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/anuarioiet/article/view/v1-pastor-sola
DOI: 10.5565/rev/aiet.6


13 p, 284.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Grup de Recerca Drets dels Treballadors Espanyols i Estragers (DRELATES)
Articles > Articles publicats > Anuario iet de trabajo y relaciones laborales
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2013-09-06, darrera modificació el 2023-03-08



   Favorit i Compartir