Google Scholar: cites
La Igualdad de oportunidades en la negociación colectiva. Un antes y un después tras la reforma laboral de 2012
Chacartegui Jávega, Consuelo (Universitat Pompeu Fabra. Grup de Recerca en Dret del Treball i la Seguretat Social (GREDTiSS))

Títol variant: La igualtat d'oportunitats en la negociació col·lectiva. Un abans i un després de la reforma laboral de 2012
Data: 2013
Resum: La reforma laboral aprovada pel govern del Partit Popular en 2012 ha suposat un important descens en l'adopció de plans d'igualtat en les empreses. L'article passa revista als continguts d'igualtat en la negociació col·lectiva que es van engegar com a conseqüència de l'impuls donat per l'aprovació de la Llei Orgànica 3/2007 per a la igualtat efectiva entre dones i homes, i explica quins són les diferents mesures adoptades per avançar en el camí de la igualtat (accions positives, eliminació de discriminacions indirectes, protocols contra l'assetjament, mesures de conciliació de la vida familiar i laboral, etc. ). Conclou amb la necessitat de plantejar un canvi de rumb en la política laboral que permeti avançar cap a la senda de la igualtat efectiva entre dones i homes.
Resum: La reforma laboral aprobada por el gobierno del Partido Popular en 2012 ha supuesto un importante descenso en la adopción de planes de igualdad en las empresas. El artículo pasa revista a los contenidos de igualdad en la negociación colectiva que se pusieron en marcha como consecuencia del impulso dado por la aprobación de la Ley Orgánica 3/2007 para la igualdad efectiva entre mujeres y hombres, y explica cuáles son las diferentes medidas adoptadas para avanzar en el camino de la igualdad (acciones positivas, eliminación de discriminaciones indirectas, protocolos contra el acoso, medidas de conciliación de la vida familiar y laboral, etc. ). Concluye con la necesidad de plantear un cambio de rumbo en la política laboral que permite avanzar hacia la senda de la igualdad efectiva entre mujeres y hombres.
Resum: The labor reform approved by the Popular Party government in 2012 resulted in a major decline in the adoption of equal opportunity plans in companies.
Resum: This article reviews the contents of equality in collective bargaining, which were launched as a result of the impetus given by the adoption of the Organic Law 3/2007 on effective equality between women and men. This article also explains the different measures taken to advance the road to equality: positive actions, eliminating indirect discrimination, harassment protocols, measures to improve work-life balance, etc. This article concludes putting forward the need to propose a shift in labor policy that advances towards the path of equality between women and men.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Igualtat ; Negociació col·lectiva ; Plans d'igualtat ; Mesures d'acció positives ; Igualdad ; Negociación colectiva ; Planes de igualdad ; Medidas de acción positivas ; Equality ; Collective bargaining ; Equality plans ; Positive action measures
Publicat a: Anuario IET de trabajo y relaciones laborales, Vol. 1 (2013) , p. 177-184, ISSN 2339-5753

Adreça original: https://revistes.uab.cat/anuarioiet/article/view/v1-chacartegui
Adreça alternativa: https://www.raco.cat/index.php/anuarioiet/article/view/286767
DOI: 10.5565/rev/aiet.18


8 p, 241.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Anuario iet de trabajo y relaciones laborales
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2013-09-06, darrera modificació el 2021-08-21   Favorit i Compartir