"Hem d'aconseguir reduir el CO2 de manera econòmica amb catalitzadors"
Negishi, Ei-ichi

Títol variant: Ei-ichi Negishi, Premio Nobel de Química
Títol variant: Ei-ichi Negishi, Nobel Laureate in Chemistry
Data: 2013
Resum: Ei-ichi Negishi, guardonat amb el Nobel de Química l'any 2010, va visitar recentment la UAB convidat pel Departament de Química com a conferenciant al seu programa de Doctorat. Negishi va descobrir fa més de quaranta anys les reaccions d'acoblament creuat catalitzades per pal·ladi, un mètode que va revolucionar el món de la química orgànica i va permetre avenços fonamentals en camps com la medicina i la salut, l'agricultura o la electrònica. En la següent entrevista, es mostra convençut que encara es pot avançar més en la utilització dels elements metàl·lics com a catalitzadors, sobretot els de la sèrie d, que ell denomina "màgics", com l'or i la plata. I considera clau poder aplicar-los de manera massiva en la reducció i el reciclatge del CO2.
Resum: Ei-ichi Negishi, galardonado con el Nobel de Química en 2010, visitó recientemente la UAB invitado por el Departamento de Química como conferenciante a su programa de Doctorado. Negishi descubrió hace más de cuarenta años las reacciones de acoplamiento cruzado catalizadas por paladio, un método que revolucionó el mundo de la química orgánica y permitió avances fundamentales en campos como la medicina y la salud, la agricultura o la electrónica. En la siguiente entrevista, se muestra convencido de que todavía se puede avanzar más en la utilización de los elementos metálicos como catalizadores, sobre todo los de la serie d, que él denomina "mágicos", como el oro y la plata. Y considera clave poder aplicarlos de manera masiva en la reducción y el reciclaje del CO2.
Resum: Ei-ichi Negishi, winner of the 2010 Nobel Prize in Chemistry, recently visited the UAB on an invitation by the Department of Chemistry as a speaker of its PhD programme. Over 40 years ago, he discovered the cross coupling reaction catalysed by palladium, a method which revolutionised the world of organic chemistry and allowed for fundamental advances in the fields of medicine and health, agriculture and electronics. In the following interview, Ei-ichi Negishi is convinced that more advances can be made in the use of metal elements as catalysts, especially in the d-block, such as gold and silver and which he calls "magical". He considers it key to apply them massively in the reduction and recycling of CO2.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Setembre 2013, p. 1-2 (Entrevistes) , ISSN 2014-6388Català
2 p, 82.2 KB

Español
4 p, 122.1 KB

English
4 p, 131.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2013-10-11, darrera modificació el 2021-08-21   Favorit i Compartir