Análisis del tema de seguridad nacional en México bajo la perspectiva del modelo del estado constitucional de derecho y la teoría de los derechos dundamentales / Miguel Ángel Rojas Castañeda ; director: Eugenio Raúl Zaffaroni ; tutor: Rafael Rebollo Vargas
Rojas Castañeda, Miguel Ángel
Zaffaroni, Eugenio Raúl, dir.
Rebollo Vargas, Rafael, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Política i de Dret Públic)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Política i de Dret Públic

Publicació: [Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2013
Descripció: 1 recurs electrònic (849 p.)
Resum: En el presente trabajo se hace una exposición de los antecedentes y desarrollos de la Doctrina de Seguridad Nacional y su aplicación en políticas públicas en Latinoamérica, y en concreto, en los Estados Unidos Mexicanos. Se lleva a cabo una exposición de los antecedentes históricos, en México, de la aplicación de la Doctrina de Seguridad Nacional y sus consecuencias sociales, políticas y jurídicas, hasta el vigente marco jurídico del tema de seguridad nacional y de los órganos de inteligencia del Estado, del cual se brinda un análisis y se contrasta con el modelo teórico del Estado Constitucional de Derecho y su paradigma el neoconstitucionalismo, así como, con la teoría de los derechos fundamentales en lo relativo al tema de su restricción o limitación por causas de seguridad nacional, ofreciendo algunas propuestas para consolidar el modelo democrático del Estado mexicano en el tema relativo a la Seguridad Nacional.
Resum: In the present paper is a summary of the background and developments of the National Security Doctrine and its application in public policy in Latin America, and specifically in Mexico. Held an exhibition of historical background, in Mexico, the implementation of the National Security Doctrine and its social, political and legal framework to force the issue of national security and intelligence agencies of the State , which is provided an analysis and contrasts with the theoretical model of the "State Constitutional law" and neoconstitutionalism paradigm, on the theory of fundamental rights as regards the subject of their restriction or limitation for reasons of national security , offering some proposals to strengthen the democratic model of the Mexican State in the topic of National Security.
Nota: Descripció del recurs: 16 oct. 2013
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona, Departament de Ciència Política i de Dret Públic, 2012
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Castellà
Document: Tesis i dissertacions electròniques ; Tesi doctoral
Matèria: Drets humans ; Mèxic ; Seguretat de l'Estat ; Dret constitucional ; Teoria

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/10803/123201


849 p, 6.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2013-11-06, darrera modificació el 2021-08-21   Favorit i Compartir