Alimentació i nutrició al Vallès Occidental. Un segle i mig de canvis i permanències : 1787-1936
Cussó i Segura, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica)
Garrabou, Ramon, 1937- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica)
Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Història Econòmica

Publicació: Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Història Econòmica 2012
Descripció: 26 p.
Resum: En aquest treball s'analitzen els canvis que es produeixen en la dieta de la població de la comarca catalana del Vallès Occidental entre finals del segle XVIII i 1936, un període marcat per les grans transformacions econòmiques i socials que experimenta aquesta comarca amb el procés d'industrialització, d'urbanització, l'intens creixement demogràfic i la transformació de la seva agricultura. El resultat serà una millora i canvis importants en la composició de la dieta, que es poden emmarcar en el context de l'anomenada transició nutricional, i que acaben repercutint a llarg termini en un augment dels nivells de vida i de benestar de la població.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Català
Col·lecció: Departament d'Economia i d'Història Econòmica. Unitat d'Història Econòmica. Documents de treball
Col·lecció: Documents de treball (Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Història Econòmica) ; 2012_05
Document: Working paper
Matèria: Agricultura ; Història ; 1787-1936 ; Vallès Occidental (Catalunya) ; Nutrició



26 p, 97.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Working papers > Unitat d'Historia Econòmica. Documents de treball

 Registre creat el 2014-01-24, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir