Diseño, implementación y validación de un sistema de localización híbrido basado en una red de sensores inalámbricos (WSN)
Egea-Roca, Daniel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
López Vicario, José, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2012
Descripció: 211 p.
Resum: Aquest projecte estudia la implementació d'un sistema de localització híbrid amb la combinació del posicionament GPS y el posicionament obtingut mitjançant mesures de potència rebuda (RSS) utilitzant una xarxa de sensors sense fils (WSN). Inicialment s'analitzen les característiques principals de les WSN y les tècniques de posicionament GPS y RSS. A continuació es proposen tècniques de localització híbrides que combinen el posicionament bàsic brindat per la WSN (GPS y RSS)per obtenir posicionament tant en escenaris interiors com exteriors a més d'obtenir una precisió major que les precisions bàsiques. Una vegada s'han analitzat els conceptes bàsics y s'han proposat les tècniques a utilitzar en el sistema de localització híbrida s'expliquen els aspectes d'implementació relacionats amb la programació de la WSN. Finalment, després d'analitzar els resultats de diverses mesures, queda present la necessitat de tècniques d'estimació d'error en el posicionament, per això es proposa una tècnica d'estimació d'error per ser utilitzada en les estimacions híbrides y obtenir així el funcionament desitjat de les tècniques híbrides.
Resum: Este proyecto estudia la implementación de un sistema de localización híbrido con la combinación del posicionamiento GPS y el posicionamiento obtenido mediante medidas de potencia recibida (RSS) a partir de una red de sensores inalámbricos (WSN). En primer lugar se analizan las características principales de las WSN y las técnicas de posicionamiento GPS y RSS. A continuación se proponen técnicas de localización híbrida que permitan a partir del posicionamiento básico brindado por la WSN (GPS y RSS) obtener posicionamiento tanto en escenarios interiores como exteriores y obtener una precisión en la localización híbrida mayor que las precisiones básicas. Una vez analizados los conceptos básicos y propuestas las técnicas a utilizar en el sistema de localización híbrida se comentan los aspectos de implementación a tener en cuenta a la hora de la programación de la WSN. Finalmente, tras analizar los resultados de diversas medidas, queda presente la necesidad de técnicas de estimación de errores en el posicionamiento, por ello se propone una técnica de estimación de errores para ser utilizada en las estimaciones híbridas y permita obtener el funcionamiento deseado.
Resum: This thesis studies the implementation of a positioning System combining GPS positioning and positioning obtained by the Receive Signal Strength (RSS) measurements from a Wireless Sensor Network (WSN). First of all, the features of the WSN and GPS and RSS positioning techniques are discussed. Then some hybrid localization techniques are proposed which enable indoor and outdoor localization and obtain a hybrid location accurate than the basic accuracies. Finally, after analyze the results of various measures, is needed to obtain estimation techniques for positioning errors, for this a technique is proposed to be used in the hybrid estimations and allow to obtain the desired hybrid techniques performance.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Enginyeria de Telecomunicació / Telecommunication Engineering [4313797]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria de Telecomunicació
Document: bachelorThesis
Matèria: Xarxes de sensors ; Sistema de posicionament global ; Comunicació sense fils, Sistemes de

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/212767


Treball
211 p, 2.8 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2014-01-24, darrera modificació el 2021-07-10   Favorit i Compartir