Identificada una molècula que facilitaria l'acció dels antifúngics
Casamayor Gracia, Antonio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular)

Títol variant: Identificada una molécula que facilitaría la acción de los antifúngicos
Títol variant: Identification of a Molecule which Would Facilitate the Action of the Antifungal Drugs
Data: 2014
Resum: A causa de la similitud entre certes proteïnes dels fongs patògens i d'altres humanes, els medicaments antifúngics actuals solen estar dirigits contra característiques que estan presents en els fongs patògens i absents en els éssers humans. Un estudi ha identificat una molècula que afecta les proteïnes fúngiques però no les seves similars humanes, obrint així la possibilitat de desenvolupar fàrmacs amb suficient especificitat com per no provocar efectes secundaris indesitjats en els pacients.
Resum: Debido a la similitud entre ciertas proteínas de los hongos patógenos y otras humanas, los medicamentos antifúngicos actuales suelen estar dirigidos contra características que están presentes en los hongos patógenos y ausentes en los seres humanos. Un estudio ha identificado una molécula que afecta a las proteínas fúngicas pero no a sus similares humanas, abriendo así la posibilidad de desarrollar fármacos con suficiente especificidad como para no provocar efectos secundarios indeseados en los pacientes.
Resum: Due to the similarity of certain proteins from pathogenic fungi and human proteins, current antifungals are usually directed to characteristics that are present in the pathogen but absent in humans. A study has identified a molecule that affects fungal proteins but not their human counterparts, thus opening the possibility of developing drugs with sufficient specificity as to not cause unwanted side effects in patients.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, febrer 2014, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 91.4 KB

Español
3 p, 104.7 KB

English
2 p, 103.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2014-03-04, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir