Apuntes biográficos sobre el marqués del Valle de Ribas. : Notas biográficas sobre la personalidad del insigne Campeny / José D. Bellalta Collet
Bellalta Collet, José D
Impenta y Litografía de Arturo Suárez

Publicació: Barcelona : Imp. y Lit. de Arturo Suárez, 1906
Descripció: 31, XII, 20 p.; 22 cm
Resum: Biografia de Manuel de Llauder i de Camín (Argentona, Maresme, 3 de juliol de 1789 - Madrid 6 de març de 1851) militar i polític català. Va tenir un paper d'especial rellevància en la Guerra del Francès, sobretot en el setge de Girona. Va servir l'exèrcit de Ferran VII i, a la seva mort, fou fidel a les reines Maria Cristina i Isabel II i rebutjà els carlins a Barcelona. La segona part és una biografia sobre el destacat escultor neoclàssic Damià Campeny i Estrany (Mataró, 1771-Barcelona 1855). Aquest treball va ser premiat als Jocs Florals celebrats a Mataró el dia 29 de juliol de 1904.
Resum: Biografía de Manuel de Llauder i de Camín (Argentona, Maresme, 3 de julio de 1789 - Madrid 6 de marzo de 1851) militar y político catalán. Tuvo un papel de especial relevancia en la Guerra de la Independencia, sobre todo durante el sitio de Gerona. Sirvió en el ejército de Fernando VII y, a su muerte, fue fiel a las reinas María Cristina e Isabel II, y rechazó a los carlistas en Barcelona. La segunda parte es una biografía sobre el destacado autor neoclásico Damià Campeny i Estrany (Mataró, 1771-Barcelona 1855). Este trabajo fue premiado en los Juegos Florales celebrados en Mataró el dia 29 de julio de 1904.
Resum: Biography of Manuel de Llauder i de Camín (Argentona, Maresme, July 3, 1789 - Madrid, March 6, 1851) Catalan soldier and politician. He had a particularly important role in the War of Independence, especially during the siege of Gerona. He served in the army of Ferdinand VII and, at his death, he was faithful to the queens Maria Christina and Isabella II, and rejected the Carlists in Barcelona. The second part is a biography of the prominent neoclassical author Damia Campeny i Estrany (Mataró, 1771 - Barcelona, 1885). This work was awarded in the Floral Games held in Mataro on the 29th of July of 1904.
Nota: Forma part del projecte: Biblioteca Digital d'Història de l'Art Hispànic (UAB)
Nota: Localització de l'original: Col·lecció particular
Drets: Aquesta obra ha estat identificada com a lliure de restriccions d'ús conegudes segons la llei de propietat intel·lectual, incloent-hi els drets afins. Podeu copiar, modificar i distribuir l'obra, així com fer-ne comunicació pública, fins i tot amb finalitat comercial, sense necessitat de demanar permís. Public domain
Llengua: Castellà
Document: Llibre ; Text
Matèria: Campeny i Estrany, Damià, 1771-1855 ; Llauder i de Camín, Manuel de, Marquès de la Vall de Ribes62 p, 21.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Llibres i col·leccions > Biblioteca Digital d'Història de l'Art Hispànic
Llibres i col·leccions > Llibres

 Registre creat el 2014-03-05, darrera modificació el 2021-08-21   Favorit i Compartir