Innovación, redes y flujos en el estudio del territorio (mesa redonda del XVIII Congreso de la AGE. Bellaterra, 26 de septiembre de 2003)
Pallares-Barbera, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Fernández Hermana, Luis Ángel 1946-
Muñoz Ramírez, Francesc (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Seguí Pons, Joana Maria (Universitat de les Illes Balears. Departament de Ciències de la Terra)
Tulla i Pujol, Antoni F., 1945- , (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)

Data: 2004
Resum: L'espai s'encongeix però l'abast dels béns i relacions en l'espai s'eixamplen. Grans invencions en la història han marcat la reorganització de l'espai i també les activitats, les relacions i els valors en el territori. Aquest ha reaccionat oferint nous escenaris, adaptant-se a noves necessitats i creant nous reptes. La geografia ha estat la protagonista, ciència que ha analitzat i intervingut en aquests processos. Els "espais de mercat", el paral·lelisme entre el món digital i el món real, la "geolocalització" dels e-serveis i de les noves activitats econòmiques han empès la geografia a un nivell encara més important en seu paper dins de les ciències socials. Aquesta taula rodona respon, des de la modèstia, a les preguntes següents: Com influeix l'extrema velocitat dels fluxos en el significat i la percepció que les persones atribueixen a les coses, en una gran varietat d'escenaris socials i culturals? Com influeix aquesta velocitat en el significat i la percepció que les persones atribueixen a les coses, en una gran varietat d'escenaris socials i culturals?.
Resum: El espacio se encoge pero el alcance de los bienes y relaciones en el espacio se agranda. Grandes invenciones en la historia han marcado la reorganización del espacio y con el de las actividades, las relaciones y los valores en el territorio. Éste ha reaccionado ofreciendo nuevos escenarios, adaptándose a nuevas necesidades y creando nuevos retos. La geografía ha sido la protagonista, ciencia que ha analizado e intervenido en estos procesos. Los "espacios de mercado", el paralelismo entre el mundo digital y el mundo real, la "geolocalización" de los e-servicios y de las nuevas actividades económicas han empujado a la geografía a un plano aún más importante en su papel dentro de las ciencias sociales. Esta mesa redonda responde, desde la modestia, a las siguientes preguntas. ¿Cómo influye la extrema velocidad de los flujos en el significado y la percepción que las personas atribuyen a las cosas, en una gran variedad de escenarios sociales y culturales? ¿Cómo influye esta velocidad en el significado y la percepción que las personas atribuyen a las cosas, en una gran variedad de escenarios sociales y culturales?.
Resum: While space might shrink, the flows of goods in space gets constantly wider. Great inventions in history have marked the reorganization of space as well as some activities, some spatial relations and the value of territory. Space has been adapting to these needs offering new opportunities and challenges. Geography has become the leading science to analyze and mediate in these processes. The space of markets, the relations between the digital world and the real world, "geolocalization" of services and new economic activities have moved geography to a new level within social sciences. This round table starts from the following standpoint: How do the extreme speed of flows affects the meaning and perception that in different social and cultural settings people have?.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Innovacions ; Xarxes ; Fluxos ; Innovaciones ; Redes ; Flujos ; Innovation ; Flows ; Networks
Publicat a: Treballs de la Societat Catalana de Geografia, Núm. 57 (2004) , p. 159-180, ISSN 2014-0037

Adreça alternativa: http://revistes.iec.cat/index.php/TSCG/article/view/54656


22 p, 121.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2014-03-24, darrera modificació el 2023-06-28



   Favorit i Compartir