Importància de la familiaritat en l'aprenentatge social d'hàbits alimentaris en porcs
Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)

Additional title: Importancia de la familiaridad en el aprendizaje social de hábitos alimentarios en cerdos
Additional title: Importance of Familiarity on Social Learning of Feeding Behaviour in Pigs
Date: 2014
Abstract: Un estudi realitzat per tal d'avaluar l'aprenentatge social en els garrins a l'hora d'acceptar nous aliments mostra que aquests animals poden canviar els seus hàbits alimentaris mitjançant aquest mecanisme, però també destaca la importància de la familiaritat entre els garrins. El traspàs d'informació es produiria mitjançant el contacte entre musells dels animals, atès que en aquesta zona quedarien senyals del nou aliment després de l'alimentació, la masticació i l'alliberament d'aroma retronasal.
Abstract: Un estudio realizado para evaluar el aprendizaje social en los lechones a la hora de aceptar nuevos alimentos muestra que los cerdos pueden cambiar sus hábitos alimentarios mediante el contacto social, en el que destaca la importancia de la familiaridad entre los lechones. El traspaso de información se produciría mediante el contacto entre hocicos de los animales, dado que en esta zona quedarían señales del nuevo alimento después de la alimentación, la masticación y la liberación de aroma retronasal.
Abstract: A study to assess social learning in piglets for accepting new foods shows that these animals can change their feeding behaviour by this mechanism, but also highlights the importance of familiarity among piglets. The transfer of information would be produced by contact between snouts of animals, because cues are presumably present in this area as a result of feeding, chewing and of the retro-nasal aroma release.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Published in: UAB divulga, Març 2014, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 130.2 KB

Español
3 p, 164.7 KB

English
3 p, 165.4 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > UAB Divulga
Articles > Dissemination

 Record created 2014-04-23, last modified 2023-10-01



   Favorit i Compartir