Evolució de la producció multimèdia a la xarxa : del model editorial al model interactiu
Ribes Guàrdia, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)

Data: 2002
Resum: La popularització d'Internet va començar l'any 1991 amb l'aparició dels primers navegadors gràfics, els quals van permetre l'accés a la informació de la Xarxa sense haver de conèixer les ordres específiques per moure's pels entramats hipertextuals. Així, el programa navegador NCSA Mosaic i, posteriorment, el Microsoft Explorer i el Netscape Communicator, varen ser les eines que van servir perquè el gran públic, a poc a poc, pogués apropiar-se del nou mitjà (Higuera, 1999). Aquesta intrusió d'Internet en el panorama de la comunicació s'ha produït d'una manera continuada i a un ritme de penetració sense precedents històrics: el nombre d'usuaris de sistemes interactius, de pàgines, de servidors i de connexions ha experimentat una progressió geomètrica. Internet, com a mitjà de comunicació, està assolint xifres d'audiència altíssimes que, si bé no s'acosten al sostre teòric de potencials usuaris de la Xarxa, indiquen una certa maduresa en la seva evolució. Aquest és un bon moment per analitzar l'evolució del mitjà. Però no ho volem fer des d'un punt de vista quantitatiu (hi ha empreses d'auditoria que s'encarreguen d'aquestes tasques) sinó des d'un aspecte qualitatiu. Són molts els paràmetres i les variables que es podrien abordar per tal de poder copsar aquesta evolució. Nosaltres pretenem descriure l'evolució tecnològica de la Xarxa per mostrar les tendències comunicatives de les produccions multimèdia susceptibles de ser mostrades mitjançant Internet.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Multimèdia ; Web ; Internet
Publicat a: Comunicació (Barcelona), Num. 17 (Juny 2002) , p. 49-59, ISSN 2014-0444

Adreça alternativa: https://publicacions.iec.cat/repository/pdf/00000002/00000053.pdf


11 p, 62.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > GRISS (Grup de Recerca en Imatge, So i Síntesi / Grupo de Investigación en Imagen, Sonido y Síntesis)
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2014-04-28, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir