Ús de "that" per part d'individus amb afàsia
Llinàs i Grau, Mireia (Universitat Autònoma de Barcelona)
Martínez Ferreiro, Silvia (Rijksuniversiteit Groningen)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Anglesa i de Germanística

Títol variant: Uso de "that" por parte de individuos con afasia
Títol variant: On the Use of "That" by Individuals with Afasia
Data: 2014
Resum: L'afàsia és una patologia regressiva que afecta les habilitats lingüístiques (dèficit de comprensió i de producció oral i escrita) i que apareix després d'una lesió cerebral. Un estudi sobre la producció de construccions subordinades en anglès en individus amb i sense afàsia mostra que els individus amb afàsia utilitzen clarament menys oracions subordinades, sobretot els que tenen dèficit de producció. En canvi, no hi ha diferències pel que fa a la presència de that ('que'), que en certes construccions és opcional.
Resum: La afasia es una patología regresiva que afecta a las habilidades lingüísticas (déficit de comprensión y de producción oral y escrita) y que aparece tras una lesión cerebral. Un estudio sobre la producción de construcciones subordinadas en inglés en individuos con y sin afasia muestra que los individuos con afasia utilizan claramente menos oraciones subordinadas, sobre todo los que tienen déficit de producción. En cambio, no hay diferencias en cuanto a la presencia de that ('que'), que en ciertas construcciones es opcional.
Resum: Aphasia is a regressive pathology affecting linguistic skills (lack of comprehension and oral and written production) which appears after brain injury. A study on the production of subordinate constructions in English in individuals with and without aphasia shows that individuals with aphasia use significantly less subordinate clauses, especially those with production deficits. In contrast, there are no differences in the presence of that, which is optional in certain constructions.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Abril 2014, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 105.6 KB

Español
3 p, 154.0 KB

English
3 p, 154.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2014-04-30, darrera modificació el 2023-11-01



   Favorit i Compartir