Nova eina interactiva per a l'aprenentatge de la cristal·lografia
Casas Duocastella, Lluís (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geologia)
Estop, E. (Eugenia) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geologia)

Títol variant: Nueva herramienta interactiva para el aprendizaje de la cristalografía
Títol variant: A New Interactive Tool for Learning Crystallography
Data: 2014
Resum: Malgrat que la cristal·lografia és molt present en el nostre entorn, i els mètodes cristal·logràfics s'utilitzen en molts àmbits, és una ciència complicada per molts científics i tecnòlegs. Un equip multidisciplinar ha desenvolupat una eina informàtica d'ús lliure per tal de facilitar l'aprenentatge i la comprensió de la simetria, un aspecte bàsic de la cristal·lografia, basada en diverses fitxes interactives en 3D. Aquesta eina ja s'ha començat a utilitzar amb èxit en certs graus universitaris.
Resum: Aunque la cristalografía está muy presente en nuestro entorno, y los métodos cristalográficos se utilizan en muchos ámbitos, es una ciencia complicada para muchos científicos y tecnólogos. Un equipo multidisciplinar ha desarrollado una herramienta informática de uso libre para facilitar el aprendizaje y la comprensión de la simetría, un aspecto básico de la cristalografía, basada en varias fichas interactivas en 3D. Esta herramienta ya se ha empezado a utilizar con éxito en ciertos grados universitarios.
Resum: Although crystallography is very present in our surroundings, and crystallographic methods are used in many fields, it is a complicated science for many scientists and technologists. A multidisciplinary team has developed a free-to-use tool to facilitate the learning and understanding of symmetry, a basic aspect of crystallography. The tool is based on various 3D interactive files and is already being used successfully in university degrees.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Abril 2014, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 137.7 KB

Español
3 p, 217.2 KB

English
3 p, 218.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2014-04-30, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir