Comentaris al voltant de la cultura alimentaria
Carrasco, Sílvia 
(Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Antropologia Social i Cultural)
| Data: |
1989 |
| Resum: |
Les reflexions d'una antropòloga a l'entorn del fenomen alimentari són del tot necessàries en un dossier com aquest. En efecte, al marge del tipus e menjar, hi ha sempre un aspecte social i cultural que és el que, conscientment o inconscientment, a tots ens influeix a l'hora d'escollir els nostres àpats quotidians. Així doncs, amb la lectura d'aquest article veurem com n'és de diversa i variada la motivació cultural i, sobretot, com aquesta ha anat variant en el decurs de les darreres dècades, la qual cosa ha suposat per a les generacions que han viscut aquests canvis de mentalitat enfront del menjar, una veritable contradicció. Contradicció que motiva sovint una gran confusió, que posa en entredit hàbits i costums tradicionals que s'havien considerat com a gairebé immutables. |
| Drets: |
Aquest material està protegit per drets d'autor i/o drets afins. Podeu utilitzar aquest material en funció del que permet la legislació de drets d'autor i drets afins d'aplicació al vostre cas. Per a d'altres usos heu d'obtenir permís del(s) titular(s) de drets.  |
| Llengua: |
Català |
| Document: |
Article ; recerca ; Versió publicada |
| Publicat a: |
Dovella, Núm. 33 (1989) , p. 27-32, ISSN 0214-2430 |
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Dovella/article/view/20224
El registre apareix a les col·leccions:
Articles >
Articles de recercaArticles >
Articles publicats
Registre creat el 2014-05-30, darrera modificació el 2024-11-24