Per citar aquest document: https://ddd.uab.cat/record/118676
Consular protection abroad a union citizenship fundamental right?
Poptcheva, EvaMaria Alexandrova
Freixes Sanjuán, Teresa, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Política i de Dret Públic)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Política i Dret Públic

Publicació: [Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2014
Descripció: 420 p.
Resum: Esta tesis doctoral ofrece un análisis detallado de la provisión de protección consular por parte de los estados miembros de la Unión Europea in terceros países para ciudadanos de la Unión cuando el estado miembro de la nacionalidad del ciudadano afectado no dispone de representación diplomática o consular en el tercer estado en cuestión. El trabajo establece criterios para la delimitación entre protección diplomática y consular así como los elementos que configuran la protección consular como institución jurídica con rasgos comunes en todos los 27 estados miembros de la Unión Europea, empleando la metodología de constitucionalismo multinivel. La tesis también define el margen de discrecionalidad de los estados miembros para la regulación de la protección consular e identifica posibles elementos de una harmonización más significativa de las legislaciones nacionales en materia de protección consular. La presente tesis contiene una propuesta para una directiva de la Unión Europea sobre protección consular, tal como un análisis crítico de las propuestas actuales en este ámbito.
Resum: This PhD thesis offers a comprehensive analysis of the provision of consular protection by EU member states in third countries to Union citizens where in the third country concerned, the Member State of nationality of the Union citizen concerned have no diplomatic or consular representation. The work provides criteria for the distinction between diplomatic and consular protection as well as the elements for the configuration of consular protection as an institution of law with common traits in all 27 Member States, employing the methodology of multilevel constitutionalism. Furthermore, the thesis defines the scope of discretion of the Member States as to further regulation of consular protection and identifies possible further harmonisation of national legislations on consular protection. The thesis also contains a proposal for a Union Directive on consular protection, offering a critical analysis of the current proposals in this field.
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Política i de Dret Públic, 2012
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Anglès.
Document: doctoralThesis
Matèria: Dret internacional ; Unió Europea, Països de la ; Relacions exteriors
ISBN: 9788449034626

Adreça alternativa: http://hdl.handle.net/10803/129627


420 p, 1.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2014-06-11, darrera modificació el 2017-10-15   Favorit i Compartir