Análisis de requisitos de un software de gestión de requisitos
Ripoll Lorca, Sergio
Ponsa Mussarra, Daniel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2014
Descripció: 13 pag.
Resum: El objetivo de este artículo es la exposición de los resultados de realizar un análisis de requisitos de un software de gestión de requisitos. El estudio está basado en aplicar la metodología de las 3 dimensiones de la ingeniería de requisitos del software, que se basa en la selección de fuentes - stakeholders, documentación existente y el análisis comparativo de otros softwares de gestión disponibles en el mercado -, recopilación de artefactos - escenarios, objetivos y requisitos - al aplicar técnicas de elicitación, análisis documental, la elaboración de un posible prototipo de software de gestión y la entrevista a un stakeholder. En la selección de fuentes se revisaron los diferentes manuales y documentos de los diferentes softwares de gestión de requisitos que se compararon durante el estudio. También se realizó una entrevista a un determinado stakeholder experimentado en la utilización de dichos softwares. Todos los resultados del análisis, comparaciones, recolección de requisitos, conclusiones se documentaron en un documento de visión, en un SRS y en unas actas con las características específicas de cada software analizado.
Resum: The purpose of this paper is the presentation of the results of an analysis of requirements of a software requirements management. The study is based on applying the methodology of the 3 dimensions of engineering software requirements, which is based on the selection of sources - stakeholders, existing documentation and comparative analysis of other management software available on the market - collection structures - scenarios, objectives and requirements - elicitation techniques to implement, document analysis, prototype development of a possible management software and a stakeholder interview. In the selection of the different sources of manuals and documents different software requirements management were compared during the study were reviewed. An interview was also performed to a specific stakeholder experienced in the use of such software. All results of the analysis, comparisons, gathering requirements, and conclusions are documented in a vision document, in a SRS and the specific characteristics of each software analyzed.
Resum: L'objectiu d'aquest article és l'exposició dels resultats de realitzar una anàlisi de requisits d'un software de gestió de requisits. L'estudi es basa en l'aplicació de la metodologia de les 3 dimensions de l'enginyeria de requisits del software, que es fonamenta en la selecció de fonts - stakeholders, documentació existent i l'anàlisi comparativa d'altres softwares de gestió disponibles al mercat - recopilació d'artefactes - escenaris, objectius i requisits - en aplicar tècniques d'elicitació, anàlisi documental, l'elaboració d'un possible prototip de software de gestió i l'entrevista a un stakeholder. En la selecció de fonts es van revisar els diferents manuals i documents dels diferents softwares de gestió de requisits que es van comparar durant l'estudi. També es va realitzar una entrevista a un determinat stakeholder experimentat en la utilització d'aquests softwares. Tots els resultats de l'anàlisi, comparacions, recol·lecció de requisits, conclusions, es van documentar en un document de visió, en un SRS i en unes actes amb les característiques específiques de cada software analitzat.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: Treball final de grau ; Text
Àrea temàtica: Menció Enginyeria del Software
Matèria: Documento de visión ; Escenarios ; Especificación de requisitos software ; Gestión de requisitos ; Ingeniería de requisitos ; Objetivos ; Requisitos ; Software ; Stakeholders ; Objectives ; Requirements ; Requirements engineering ; Requirements management ; Scenarios ; Software requirements specification ; Vision document ; Document de visió ; Escenaris ; Especificació de requisits software ; Gestió de requisits ; Enginyeria de requisits ; Programari ; Objectius ; Requisits



13 p, 820.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2014-06-20, darrera modificació el 2023-07-22



   Favorit i Compartir