Web of Science: 1 cites, Google Scholar: cites
La autoevaluación para la mejora de la seguridad integral en centros educativos
Gairín Sallán, Joaquín (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Pedagogia Aplicada)
Díaz Vicario, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Pedagogia Aplicada)
Rosales Acín, Manuel
Sentinella Solé, Xavier

Títol variant: L'autoavaluació per a la millora de la seguretat integral en centres educatius
Títol variant: Self-assessment to improve integral safety in schools
Data: 2014
Resum: La seguridad no es una condición que se dé de manera espontánea en los centros educativos. Su presencia requiere articular mecanismos que permitan conocer y hacer un seguimiento de los riesgos presentes, tanto en el interior como en el exterior del recinto escolar, así como planificar acciones preventivas adecuadas. La no atención a los aspectos relativos a la seguridad repercute directamente en el desarrollo académico del alumnado y en el desarrollo profesional de los docentes. El presente texto indaga sobre la perspectiva de la autoevaluación como estrategia para impulsar la mejora de la seguridad integral en centros educativos. Específicamente, presenta el cuestionario de autoevaluación EDURISC (Q-EDURISC), herramienta que permite a las instituciones docentes evaluar su nivel de seguridad integral (NiSI).
Resum: La seguretat no és una condició que es doni espontàniament als centres educatius. La seva presència requereix articular mecanismes que permetin conèixer i fer un seguiment dels riscos presents, tant a l'interior com a l'exterior del recinte escolar, així com planificar accions preventives adequades. La no atenció als aspectes relatius a la seguretat repercuteix directament en el desenvolupament acadèmic de l'alumnat i en el desenvolupament professional dels docents. El present text indaga en la perspectiva de l'autoavaluació com a estratègia per impulsar la millora de la seguretat integral en centres educatius. Específicament, presenta el qüestionari d'autoavaluació EDURISC (Q-EDURISC), eina que permet que les institucions docents avaluïn el seu nivell de seguretat integral (NiSI).
Resum: Safety and security are not conditions that emerge spontaneously in schools, but require mechanisms that permit identifying and monitoring the internal and external risks of school schools, as well as planning preventive actions. Ignoring aspects related to safety and security impact directly on the educational development of students and the professional development of teachers. This paper uses a self-assessment approach as a strategy for improving the integral safety and security of schools. Specifically, we present the EDURISC selfassessment questionnaire (Q-EDURISC); a tool that allows schools to assess their integral safety score (NiSI).
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Evaluación ; Prevención ; Seguridad ; Centros educativos ; Avaluació ; Prevenció ; Seguretat ; Centres educatius ; Assessment ; Prevention ; Safety ; Schools
Publicat a: Educar, Vol. 50, Núm. 2 (Juliol-Desembre 2014) , p. 363-381, ISSN 2014-8801

Adreça original: https://educar.uab.cat/article/view/v50-n2-gairin-diaz-rosales-et-al
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Educar/article/view/287059
DOI: 10.5565/rev/educar.144


19 p, 338.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > CRiEDO (Centre de Recerca i Estudis pel Desenvolupament Organitzatiu)
Articles > Articles publicats > Educar
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2014-07-02, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir