Una ròtula amb molt de joc per a en Pau
Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont

Títol variant: Una rótula con mucho juego para Pau
Data: 2014
Resum: La pelvis i la forma de les falanges de Pierolapithecus catalaunicus (conegut popularment com en Pau) indicarien que es desplaçava a quatre potes per sobre les branques. Una nova recerca, liderada per la investigadora predoctoral de l'ICP Marta Pina, descriu la ròtula d'en Pau, que permetria un ampli rang de moviments, semblant al que mostren els actuals ximpanzés, goril·les i orangutans. Aquesta troballa reforça la hipòtesi que aquest homínid podia desplaçar-se de manera ortògrada (amb el tronc erecte), adequada per a grimpar verticalment pels arbres de manera eficient.
Resum: La pelvis y la forma de las falanges de Pierolapithecus catalaunicus (conocido popularmente como Pau) indicarían que se desplazaba a cuatro patas por encima de las ramas. Una nueva investigación, liderada por la investigadora predoctoral del ICP Marta Pina, describe la rótula de Pau, que permitiría un amplio rango de movimientos, parecido al que muestran los actuales chimpancés, gorilas y orangutanes. Este hallazgo refuerza la hipótesis de que este homínido podía desplazarse de forma ortógrada (con el tronco erecto), adecuada para trepar verticalmente por los árboles de forma eficiente.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juny 2014, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 171.7 KB

Español
4 p, 515.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2014-09-04, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir