Seminari d'estètica i filosofia de l'art [100281]
Jaques Pi, Jèssica
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2014-15
Resum: L'assignatura té com a subtítol Estètica gustatòria. Com a tal, es troba en la segona edició, i és pionera en el panorama acadèmic internacional. Està en relació amb la recerca que els seus docents desenvolupen en el BulliLap com a directors de la Unitat UB-Bullipedia-UAB i del grup eBullició. L'objectiu general de l'assignatura és conèixer el vocabulari i argumentari de l'estètica gustatòria i aplicar-la a una praxis discursiva. Els objectius específics de l'assignatura són els següents: 1 Seminari d'estètica i filosofia de l'art 2014 - 2015 1. La comprensió del gust, tant en el seu ús no metafòric com metafòric, com una forma de racionalitat 2. El coneixement dels principals enfocaments teòrics en el tractament d'aquesta qüestió, tant de la tradició com de la contemporaneïtat, i el diàleg que s'estableix entre ells 3. La familiarització amb les pràctiques contemporànies implicades (Food Art, Edible Art, Relacional Art, Research Cooking, Revolutionary Cooking) 4. Comprensió de la incidència de l'estètica gustatòria en els processos creatius 5. Establir un diàleg entre els textos i idees de la tradició i el present com a història 6. Cultivar les capacitats i les habilitats per a la crítica gustatòria en l'alumne.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Filosofia [2500246]
Pla d'estudis: Grau en Filosofia [802]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
10 p, 126.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2014-09-12, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir