Catalan speakers' perceptual assimilation of English vowels : effects of L2 experience and phonetic context
Barneto Muñoz, Cristian
Cebrian, Juli, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Anglesa i de Germanística)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2014
Descripció: 35 pag.
Resum: This research project investigated the role of L2 experience and phonetic context in Catalan speakers' perceptual assimilation of English vowels. A Perceptual Assimilation Task was performed by L2 learners and non-learners in which they had to assimilate the English vowels /i:, ɪ, ɛ, æ, ʊ, u:/ to a Catalan vowel category and provide goodness-of-fit ratings. Results for English /i/, /æ/, /u/ showed that highly assimilated vowels are not affected by context or L2 experience. English vowels /ʊ/, /ɪ/ and /ɛ/, which had no clear mapping to any Catalan categories, showed some consonantal and experience effects, especially for inexperienced learners. However, the little difference in the results between the proficiency levels and the contexts is a possible indicator that these two factors do not influence cross-linguistic perceptual assimilation.
Resum: En aquest projecte es van investigar els efectes de l'experiència en una segona llengua i del context fonètic en l'assimilació perceptiva de vocals angleses per catalans natius. Es va dur a terme una Tasca d'Assimilació Perceptiva en la qual participants amb i sense experiència en l'anglès havien d'assimilar les sis vocals angleses/i:, ɪ, ɛ, æ, ʊ, u:/ a una vocal catalana i puntuar el grau de similitud entre totes dues. Els resultats de les vocals angleses/i/, /æ/, /u/mostren que a les vocals amb un alt grau d'assimilació no els afecta el context o l'experiència. Les vocals angleses /ʊ/, /ɪ/ i /ɛ/, que no mostraven una assimilació clara a cap vocal catalana, van mostrar efectes per context, especialment amb el grup sense experiència. Tot i així, la poca diferència entre els resultats dels dos grups d'experiència i els contexts són un possible indicador que aquests dos factors no afecten l'assimilació perceptiva entre les dues llengues.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Anglès
Titulació: Estudis anglesos [2500245]
Pla d'estudis: Grau en Estudis Anglesos [801]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Assimilation ; Experience ; Context ; Coarticulation ; Assimilació ; Experiència ; Coarticulació



36 p, 886.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Filosofia i Lletres. TFG

 Registre creat el 2014-10-02, darrera modificació el 2022-07-26



   Favorit i Compartir