Estudien un nou factor que pot afectar la ràtio de sexe al naixement
Corcoy i Pla, Rosa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)

Títol variant: Estudian un nuevo factor que puede afectar la sex ratio al nacimiento
Data: 2014
Resum: Hi ha factors ambientals, així com hormonals i malalties, que afecten la ràtio de sexe al naixement (proporció de recent nascuts de sexe masculí sobre el total), establert històricament en 0,515. Un estudi retrospectiu de dones embarassades en tractament amb levotiroxina des d'abans de l'embaràs per la presència d'hipotiroïdisme mostra que les dones amb un hipotiroïdisme mal compensat al primer trimestre de gestació presenten una ràtio de sexe al naixement de 0,2. La presència o no d'anticossos contra la tiroide, en canvi, no té efectes sobre la ràtio.
Resum: Hay factores ambientales, así como hormonales y enfermedades, que afectan a sex ratio al nacimiento (proporción de recién nacidos de sexo masculino sobre el total), establecido históricamente en 0,515. Un estudio retrospectivo de mujeres embarazadas en tratamiento con levotiroxina desde antes del embarazo por la presencia de hipotiroidismo muestra que las mujeres con un hipotiroidismo mal compensado en el primer trimestre de gestación presentan una sex ratio al nacimiento de 0,2. La presencia o no de anticuerpos contra la tiroides, en cambio, no tiene efectos sobre la ratio.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Setembre 2014, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 108.8 KB

Español
3 p, 155.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2014-10-13, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir