La ciutat sostenible : sostenim la ciutat
Indovina, Francesco

Títol variant: La ville soutenable : soutenons la ville
Títol variant: Sustainable city : let's sustain the city
Data: 2005
Resum: Actualment, es tendeix a carregar sobre l'urbanisme la nova contradicció en la utilització dels recursos: la sostenibilitat urbana sembla indispensable, però un urbanisme sostenible obre un terreny de (des)il·lusions. L'urbanisme, sent com és encara el govern de les transformacions urbanes, no pot defugir el mandat de fer-se càrrec dels valors de convivència que la societat manifesta, però ha de dur-los a l'objecte del qual s'ocupa principalment, és a dir, la ciutat. La seva dimensió constructiva no pot referir-se a la sostenibilitat en la ciutat, sinó a la sostenibilitat per la ciutat. El present article provarà de dir alguna cosa sobre aquest tema.
Resum: Actualmente, se tiende a cargar sobre el urbanismo la nueva contradicción sobre la utilización de los recursos: la sostenibilidad urbana parece indispensable, pero un urbanismo sostenible abre un terreno de (des)ilusiones. El urbanismo, siendo como es todavía el gobierno de las transformaciones urbanas, no puede rehuir el mandato de hacerse cargo de los valores de convivencia que la sociedad manifiesta, pero debe llevarlos al objeto del que se ocupa principalmente, es decir, la ciudad. Su dimensión constructiva no puede referirse a la sostenibilidad en la ciudad, sino a la sostenibilidad para la ciudad. El presente artículo intentará decir alguna cosa sobre este tema.
Resum: À l'époque actuelle on a la tendence à charger sur l'urbanisme la nouvelle contradiction sur l'utilisation des réssources: la sostenibilité urbaine s'avère indispensable, mais un urbanisme soutenable ouvre un domaine de (dés)illusions. L'urbanisme, étant toujours le gouvernement des transformations urbaines, ne peut pas éviter le mandat de s'occuper des valeurs de la vie en commun manifestés par la societé, mais doit les mener à l'objet d'étude principale, c'est à dire, la ville. Cette dimension constructive ne peut pas se rapporter à la sostenibilité dans la ville mais à la sostenibilité par la ville. Cet article tentera de dire quelque chose à ce propos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Urbanisme ; Ciutat sostenible ; Govern urbà ; Urbanismo ; Ciudad sostenible ; Gobierno urbano ; Ville soutenable ; Gouvernement urbain ; Urbanism ; Sustainable city ; Urban governance
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, N. 46 (2005) p. 15-39, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/55381


25 p, 162.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2006-11-06, darrera modificació el 2022-02-20



   Favorit i Compartir