Avisos, Gasetes i Relacions de Successos a la Catalunya de 1640-1652
Claramunt Soto, Àlex
Marín, Enric, 1956- , dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Data: 2014
Descripció: 68 pag.
Resum: Al voltant de 1640, com a conseqüència de l'enfrontament polític i militar entre Catalunya i la Monarquia Hispánica, es produí al principat un "boom" periodístic marcat per l'augment del nombre d'impressors i de publicacions. El treball estudia el tipus de premsa de la primera meitat del segle XVII, el negoci del periodisme i la relació que tenia amb els poders polític i religiós. També exposa en detall la situació i l'evolució de la premsa catalana del moment i inclou un anàlisi en profunditat de cinc publicacions per valorar a nivell pràctic com era la premsa catalana del 1640.
Resum: Alrededor de 1640, como consecuencia del enfrentamiento político y militar entre Cataluña y la Monarquía Hispánica, se produjo en el principado un "boom" periodístico marcado por el aumento del número de impresores y de publicaciones. El trabajo estudia el tipo de prensa de la primera mitad del siglo XVII, el negocio del periodismo y la relación que tenía con los poderes político y religioso. También expone en detalle la situación y la evolución de la prensa catalana del momento e incluye un análisis en profundidad de cinco publicaciones para valorar a nivel práctico como era la prensa catalana de 1640.
Resum: Around 1640, as a result of the political and military confrontation between Catalonia and the Spanish Monarchy, there was a press "boom" in the principality marked by the increasing number of printers and publications. This work examines the type of press practiced in the first half of the seventeenth century, the business of journalism and its relationship with the political and religious powers. It also details the situation and evolution of the Catalan press at that time and includes a detailed analysis of five publications to assess how the Catalan press was in 1640.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Periodisme [2501933]
Pla d'estudis: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Gaseta ; Relació de successos ; Protoperiodisme ; Catalunya



68 p, 4.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2014-10-30, darrera modificació el 2023-07-11



   Favorit i Compartir