La representació de la Guerra de Bòsnia i Hercegovina (1992-1995) en la premsa espanyola
Gelabert Martínez, Patricia
Soriano Clemente, Jaume, 1965- , dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Data: 2014
Descripció: 44 pag.
Resum: La recerca s'ha basat en la hipòtesi de que la cobertura mediàtica occidental sobre la Guerra de Bòsnia (1992-1995) va ser pèssima; hipòtesi traslladada i acotada a l'Estat Espanyol. L'objectiu principal d'aquest treball és esbrinar quin paper van jugar els diaris espanyols a l'hora de transmetre els missatges a l'opinió pública sobre la Guerra de Bòsnia. Per respondre la pregunta i verificar la hipòtesi s'ha realitzat una anàlisi diacrònica i sincrònica de la cobertura dels principals diaris espanyols - El País, El Mundo, ABC, La Vanguardia i El Periódico de Catalunya - de set dates claus al llarg del conflicte bosnià.
Resum: La búsqueda se ha basado en la hipótesis de que la cobertura mediática occidental sobre la Guerra de Bosnia (1992-1995) fue pésima; hipótesis trasladada y acotada al Estado Español. El objetivo principal de este trabajo es averiguar qué papel jugaron los periódicos españoles a la hora de transmitir los mensajes a la opinión pública sobre la Guerra de Bosnia. Para responder a la pregunta y verificar la hipótesis, se ha realizado un análisis diacrónico y sincrónico de la cobertura de los principales diarios españoles - El País, El Mundo, ABC, La Vanguardia y El Periódico de Catalunya - de siete fechas clave a lo largo del conflicto bosnio.
Resum: The research is based on the hypothesis that Western media coverage of the Bosnian War (1992-1995) was terrible; a hypothesis transferred and refined to the Spanish State. The main objective of this work is to find out what role did the Spanish newspapers, in conveying messages to public opinion about the Bosnian War. To answer the question and test the hypothesis, we have conducted a diachronic and synchronic analysis of the coverage of the main Spanish newspapers - El País, El Mundo, ABC, La Vanguardia and El Periódico de Catalunya - at seven key dates throughout the Bosnian conflict.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Periodisme [2501933]
Pla d'estudis: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Guerra ; Bòsnia i Hercegovina ; Premsa ; Espanya ; Anàlisi



44 p, 1.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2014-10-31, darrera modificació el 2022-05-07



   Favorit i Compartir