Com sobreviuen els microorganismes fotosintètics al desert d'Atacama?
Roldán, Mònica (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Microscòpia)

Título variante: ¿Cómo sobreviven los microorganismos fotosintéticos en el desierto de Atacama?
Fecha: 2014
Resumen: Amb un índex d'aridesa del 0,0005, el desert d'Atacama (Xile) és el lloc més sec de la Terra. Investigadors del Servei de Microscòpia de la UAB i del Museu Nacional de Ciències Naturals de Madrid han publicat un estudi en el qual es demostren les diferents estratègies que els microorganismes fotosintètics han desenvolupat en aquest ambient d'extrema sequedat per sobreviure a l'interior de les halites, roques compostes de sal comuna (NaCl), on han de fer front a condicions de salinitat extrema i l'excés de llum.
Resumen: Con un índice de aridez del 0,0005, el desierto de Atacama (Chile) es el lugar más seco de la Tierra. Investigadores del Servicio de Microscopía de la UAB y del Museo Nacional de Ciencias Naturales de Madrid han publicado un estudio en el cual se demuestran las diferentes estrategias que los microorganismos fotosintéticos han desarrollado en ese ambiente de extrema sequedad para sobrevivir en el interior de las halitas, rocas compuestas de sal común (NaCl), donde tienen que hacer frente a condiciones de salinidad extrema y al exceso de luz.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català i Castellà
Documento: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicado en: UAB divulga, Octubre 2014, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 48.0 KB

Español
3 p, 129.6 KB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos publicados > UAB Divulga
Artículos > Artículos de divulgación

 Registro creado el 2014-10-31, última modificación el 2022-02-13



   Favorit i Compartir