Web of Science: 3 cites, Scopus: 1 cites, Google Scholar: cites
Competencia científica de estudiantes que ingresan y egresan de la Universidad
Falicoff, Claudia Beatriz (Universidad Nacional del Litoral (Argentina))
Domínguez Castiñeiras, José Manuel (Universidade de Santiago de Compostela)
Odetti, Héctor Santiago (Universidad Nacional del Litoral (Argentina))

Títol variant: Competència científica d'estudiants que ingressen i egressen de la Universitat
Títol variant: Science competency of students enrolling and graduating at University
Data: 2014
Resum: En el presente estudio se presentan resultados que ponen de manifiesto con qué competencia científica ingresan los estudiantes en la Facultad de Bioquímica y Ciencias Biológicas (primer curso de las carreras de Bioquímica y de Biotecnología de la Universidad Nacional del Litoral de Santa Fe, Argentina) y con cuál egresan de ella (quinto curso de las mismas carreras). Para obtener la información, se elaboraron dos cuestionarios ad hoc: uno con preguntas que abarcan las tres subcompetencias científicas y otro para explorar la influencia de ciertas características del contexto sobre el rendimiento en estas. Los resultados indican que los ingresantes parten de un nivel bajo en el rendimiento de todas las subcompetencias científicas evaluadas. Luego de la instrucción, en los últimos años, el desarrollo es favorable y de manera más apreciable en Bioquímica que en Biotecnología.
Resum: This study presents results that show the science competency of students enrolling at the School of Biochemistry and Biological Sciences (first year of the courses of Biochemistry and Biotechnology of the Universidad Nacional del Litoral de Santa Fe, Argentina) and what competency they have when they finish University (fifth year of the same courses). To collect the information, two ad hoc questionnaires were drafted: one with questions addressing three science subcompetencies, the other one was used to examine the influence that certain contextual factors might have had on these competencies performance. The results indicate that first-year students start with a low performance level for all the science subcompetencies assessed. After instruction, in the last years, the competencies develop favorably, more so among students of Biochemistry than among those of Biotechnology.
Resum: En el present estudi es presenten resultats que posen de manifest amb quina competència científica ingressen els estudiants a la Facultat de Bioquímica i Ciències Biològiques (primer curs de les carreres de Bioquímica i de Biotecnologia de la Universitat Nacional del Litoral de Santa Fe, Argentina) i amb quin egressen d'ella (cinquè curs de les mateixes carreres). Per obtenir la informació, es van elaborar dos qüestionaris ad hoc: un amb preguntes que abasten les tres subcompetències científiques i un altre per explorar la influència de certes característiques del context sobre el rendiment en aquestes. Els resultats indiquen que els ingresantes parteixen d'un nivell baix en el rendiment de totes les subcompetències científiques avaluades. Després de la instrucció, en els últims anys, el desenvolupament és favorable i de manera més apreciable en Bioquímica que en Biotecnologia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Competencia científica ; Enseñanza universitaria ; Química ; Science competency ; Higher education ; Chemistry ; Competència científica ; Ensenyament universitari
Publicat a: Enseñanza de las ciencias, Vol. 32 Núm. 3 (2014) , p. 133-154, ISSN 2174-6486

Adreça original: https://ensciencias.uab.es/article/view/v32-n3-falicoff-dominguez-odetti
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Ensenanza/article/view/287551
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Ensenanza/article/view/v32-n3-falicoff-dominguez-odetti
DOI: 10.5565/rev/ensciencias.1020


22 p, 4.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Enseñanza de las ciencias
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2014-11-04, darrera modificació el 2022-12-12



   Favorit i Compartir