Per citar aquest document: https://ddd.uab.cat/record/126331
Political humor as a confrontational tool against the syrian regime
Camps-Febrer, Blanca

Publicació: Barcelona ICIP 2012
Descripció: 76 pag.
Resum: The aim of this working paper is to analyze the inclusion of political humor into the set of actions used by opponents to the Syrian regime during the first year of a state-wide uprising in 2011. The research ar-gues that although political humor has traditionally been seen mainly as a concealed voice against dominant elites, it can nevertheless take a confrontational stance and challenge a regime. In this paper we assess the role of political humor in challenging the legitimacy of the Syrian State through the battle for the signification of events. We will work with a theoretical framework that draws its assumptions from social movements’ studies and cultural studies. Through the assessment of the importance of discourse and the role of ideological domination to a regime we will see how the first year of the Syrian uprising included widespread acts of political humor as part of the strategy against the regime.
Resum: L’objectiu d’aquest document de treball és analitzar la inclusió de les polítiques d’humor en el conjunt d’accions utilitzades pels opositors al règim sirià durant el primer any de revolta, el 2011. La investigació sosté que tot i que l’humor polític ha estat vist tradicionalment com una veu oculta contra les elits dominants, també pot prendre una postura de confrontació i desafiar un règim. En aquest treballs’avalua el paper de l’humor polític per desafiar la legitimitat de l’estat siri a través de la lluita pel significat dels esdeveniments. El marc teòric està basat enl’estudi dels moviments socials, així com en els estudis culturals i en l’anàlisi del discurs. Mitjançant l’avaluació de la importància del discurs i del paper de dominació ideològica del règim, veurem com el primer any de revolta a Síria va incloure actes generalitzats d’humor polític en el marc de l’estratègia d’oposició al govern sirià.
Resum: El objetivo de este documento de trabajo es analizar la inclusión de las políticas de humor en el conjunto de acciones utilizadas por los opositores al régimen sirio durante el primer año de revuelta, en 2011. La investigación sostiene que aunque el humor político ha sido visto tradicionalmente como una voz oculta contra las élites dominantes, también puede tomar una postura de confrontación y desafiar a un régimen. En este trabajo se evalúa el papel del humor político para desafiar la legitimidad del estado sirio a través de la lucha por el significado de los acontecimientos. El marco teórico está basado en el estudio de los movimientos sociales, así como en los estudios culturales y en el análisis del discurso. Mediante la evaluación de la importancia del discurso y del papel de dominación ideológica del régimen, veremos como el primer año de revuelta en Siria incluyó actos generalizados de humor político en el marco de la estrategia de oposición al gobierno sirio.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials i que es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original. Cal que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Anglès
Col·lecció: ICIP Working Papers
Document: workingPaper
Matèria: Revolucions ; Síria ; Resistència al govern ; Humorisme ; Oposició (Ciències polítiques) ; Revoltes populars ; Political Humor ; Political opposition ; Resistance ; Syria ; Revolutions ; Popular revolts79 p, 16.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2014-11-13, darrera modificació el 2017-10-15   Favorit i Compartir