Las mujeres en paro de larga duración en el Vallès Occidental
Carrasquer, Pilar, 1957- (Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball)
Torns, Teresa (Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball)
Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball

Publicación: Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball 1993
Descripción: 28 p.
Resumen: Aquest document recull les principals conclusions de l'estudi "Les dones en atur de llarga durada al Vallès Occidental". La perspectiva teòrica que orienta la investigació és la que considera el treball en la seva doble vessant productiva i reproductiva, entenent que la càrrega de treball reproductiu que acostumen a suportar les dones condiciona no només les seves possibilitats reals de treballar en el mercat sinó també les seves actituds davant d'aquest. Per tal de copsar la diversitat de situacions laborals i familiars de les dones en atur s'ha construit una tipologia d'oportunitats davant el mercat en la qual es consideren conjuntament la trajectòria sòcio-laboral i la trajectòria familiar de les treballadores. Els perfils tipus que n'han resultat han estat contrastats amb els resultats d'una anàlisi del mercat de treball de la comarca - dades d'oferta i demanda d'ocupació i entrevistes semi-dirigides als principals actors sòcio-econòmics. Les conclusions de l'estudi mostren l'existència d'un comportament laboral femení mitjançant per conductes pròpies de l'àmbit domèstic, per la qual cosa les estratègies de demanda d'ocupació de le dones se situen a l'entorn de la definició de le seves possibilitats professionals segons la magnitud i les característiques de la seva càrrega domèstica i la seva situació familiar. Això provoca l'acumulació de dones en el que podem anomenar una feble posició de mercat.
Derechos: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Lengua: Castellà.
Colección: Working papers series
Colección: Working papers series (Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball) ; 4
Documento: workingPaper
Materia: Dones ; Treball ; Vallès Occidental (Catalunya) ; Atur

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/242713


28 p, 19.7 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Ciencias sociales y jurídicas > Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT)
Documentos de investigación > Working papers

 Registro creado el 2014-11-29, última modificación el 2019-02-02   Favorit i Compartir