Inter-Ethnic Experiences of Polish Immigrants in South-Western European Neighborhoods. Comparing Sagrada Familia, Barcelona, and Empuriabrava, Castelló d'Empúries
Wladyka, Dawid
Morén i Alegret, Ricard (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Pascual de Sans, Àngels, 1938-, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia

Publicació: [Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2014
Descripció: 1 recurs electrònic (297 p.)
Resum: Aquesta tesi se centra en les experiències interètniques dels immigrants polonesos al barri de la Sagrada Família a Barcelona i al barri d'Empuriabrava a Castelló d'Empúries. L'anàlisi es basa en les entrevistes amb immigrants polonesos i amb informants locals, i està complementat amb recerca estadística i documental. La hipòtesi principal examinada és la següent: les experiències interètniques de les persones poloneses immigrades a Catalunya porten al sorgiment d'opinions sobre barris ètnicament diversos i sobre grups particulars contactats quotidianament, mentre que alguns factors socioeconòmics i espacials modulen tant les possibilitats de les experiències com les consegüents opinions. Els resultats mostren que la varietat de factors socio-espacials, com a etapa de la vida o teixit urbà, influeix en les possibilitats d'experiències interètniques. L'estudi també demostra que el contacte amb altres grups ètnics resulta en opinions positives fins que no apareguin amenaces econòmiques i simbòliques potenciades per la recessió econòmica. Per tant, els resultats donen suport a enfocaments interdisciplinaris en la investigació de les relacions interètniques, extretes sobretot de les discrepàncies entre les teories de Contacte i Conflicte. Els resultats posen en valor l'enfocament comparatiu en l'estudi de la integració de la població immigrada en barris de grans ciutats i petites localitats. A més, es reconeix la importància de les característiques socio-espacials i del context que suposa l'entorn construït i natural.
Resum: Esta tesis se centra en las experiencias interétnicas de la inmigración polaca en el barrio de la Sagrada Familia en Barcelona y en el barrio de Empuriabrava en Castelló d'Empúries (Alt Empordà, Girona). El análisis se basa en entrevistas con inmigrantes polacos y otros informantes locales, y está complementado por investigación estadística y documental. La hipótesis examinada es la siguiente: las experiencias interétnicas de las personas polacas inmigradas en Cataluña dan lugar al surgimiento de opiniones sobre barrios étnicamente diversos y sobre grupos particulares contactados cotidianamente, mientras que algunos factores socio-económicos y espaciales modulan tanto las posibilidades de las experiencias como las consiguientes opiniones. Los resultados aportados en esta tesis muestran que una variedad de factores socio-espaciales, como la etapa de la vida o el tejido urbano, influye en las posibilidades de tener experiencias interétnicas y sus características. El estudio también demuestra que el contacto con otros grupos étnicos resulta en opiniones positivas hasta que no aparezcan amenazas económicas y simbólicas potenciadas por la recesión económica. Por lo tanto, los resultados apoyan la continuación de enfoques inter-disciplinares en la investigación de las relaciones interétnicas, superando las discrepancias entre las teorías de Contacto y Conflicto. Los resultados ponen en valor también el enfoque comparativo respecto al estudio de la integración de inmigrantes en barrios de grandes ciudades y pequeñas localidades. Además, en esta tesis se reconoce la importancia de las características socio-espaciales de las interacciones , así como del contexto que supone el entorno construido y natural.
Resum: This dissertation focuses on the inter-ethnic experiences of Polish immigrants in Sagrada Familia neighborhood in Barcelona and Empuriabrava neighborhood in Castelló d'Empúries (Catalonia). The analysis is based on semi-structured interviews done with Polish immigrants and local key informants, supplemented by statistical and documental research. The tested hypothesis assumes that the inter-ethnic experiences of Polish immigrants lead to emergence of opinions about ethnically diverse neighborhoods and about particular groups contacted during everyday's life, while the socio-economic and spatial factors modulate both, the possibilities of experiences and the consequent opinions. The results show that variety of socio-spatial factors, like life-stage or urban fabric, influences the possibilities of inter-ethnic experiences. The study also demonstrates that contact with other groups resulted with positive opinions as far as economic and symbolic threats empowered by economic recession do not appear. Therefore, the findings support the interdisciplinary approaches to inter-ethnic relations learned mostly from the discrepancies between Contact and Conflict theories. The results empower comparative focus on immigrants' integration in the neighborhoods of large cities and small towns, while acknowledging the importance of socio-spatial features of interactions in context of built and natural environments.
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia, 2013
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Anglès.
Document: Tesis i dissertacions electròniques ; doctoralThesis ; publishedVersion
Matèria: Relacions Inter-ètniques ; Immigració Polonesa ; Barris
ISBN: 9788449043062

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/10803/133355


297 p, 3.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2014-12-14, darrera modificació el 2019-02-03   Favorit i Compartir