Tests d'intel·ligència : història d'una metodologia controvertida
Balltondre, Mónica 1977- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l'Educació)

Additional title: Test de inteligencia : historia de una metodología controvertida
Date: 2014
Abstract: És el test d'intel·ligència un instrument científic "objectiu" o simplement una manera d'"executar" i justificar la discriminació social? Recentment s'ha presentat un número monogràfic sobre nous passos per rastrejar la història d'un dels capítols més problemàtics en la història de la psicologia: l'aplicació de les proves d'intel·ligència en contextos locals. La història del debat sobre el quocient intel·lectual mostra els usos socials i polítics que els científics donen a les tècniques de medició.
Abstract: ¿Es el test de inteligencia un instrumento científico "objetivo" o simplemente una manera de "ejecutar" y justificar la discriminación social? Recientemente se ha presentado un número monográfico sobre nuevos pasos para rastrear la historia de uno de los capítulos más problemáticos en la historia de la psicología: la aplicación de las pruebas de inteligencia en contextos locales. La historia del debate sobre el cociente intelectual muestra los usos sociales y políticos que los científicos dan a las técnicas de medición.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Published in: UAB divulga, Desembre 2014, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 111.9 KB

Español
3 p, 184.1 KB

The record appears in these collections:
Research literature > UAB research groups literature > Research Centres and Groups (research output) > Experimental sciences > Institut d'Història de la Ciència (IHC)
Articles > Published articles > UAB Divulga
Articles > Dissemination

 Record created 2015-01-07, last modified 2023-10-01



   Favorit i Compartir