Per citar aquest document: https://ddd.uab.cat/record/129490
El derecho a una vivienda digna
Fernández Lara, Francisco
Gete-Alonso y Calera, Ma. Carmen, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Privat

Publicació: [Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2015
Descripció: 1 recurs electrònic (309 p.)
Resum: Aquest treball té com a objectiu l'anàlisi des d'una perspectiva d'aplicació jurídica el problema canviant i creixent, de l'habitatge i els consumidors a Catalunya i a Espanya, per extensió, però focalitzat especialment conforme al dret català de la Llei d'Habitatge de 2007 que ha vingut a ser una de les reaccions legals Europees pioneres i de les més completes sobre això, recollint aspectes socials (i de consum) en contra de la discriminació en l'accés a l'habitatge i el lliure gaudi del mateix, on l'assetjament immobiliari és considerat una forma discriminació, i les accions positives directes o indirectes a què ha donat lloc. No obstant això, a part de les idees que s'hi aporten, la pretensió del mateix és un estudi de dret positiu, de caràcter pragmàtic i en cap cas establir doctrina alguna.
Resum: Este trabajo tiene como objetivo el análisis de derecho positivo del "derecho a una vivienda digna", desde una perspectiva social-jurídica humana y de consumo. Focalizado en el problema cambiante de la vivienda y su incidencia en los consumidores en Catalunya y en España, por extensión, pero especialmente conforme la Ley Catalana del derecho a la Vivienda de 2007 que ha venido a ser una de las reacciones legales pioneras y de las más completas al respecto, en el Estado Español y en Europa, recogiendo aspectos sociales ( y de consumo) en contra de la discriminación en el acceso a la vivienda y el libre disfrute de la misma, donde el acoso inmobiliario es considerado una forma de discriminación, dando lugar a acciones positivas directas o indirectas, de amplia repercusión. No obstante aparte de las ideas aportadas, la pretensión del mismo es un estudio de derecho positivo, de carácter pragmático y en ningún caso establecer doctrina alguna.
Resum: In this paper I have established the objective analysis from a legal perspective for the changing and increasing problem of housing and consumers, in Catalonia and Spain, by extension, but focused especially under the Catalan Housing Act of 2007 that has become one of the pioneers and European legal reactions of the most comprehensive in this respect, social gathering (and consumer) against discrimination in access to housing and free enjoyment of it, where mobbing is considered a form of this and the direct or indirect positive actions it has taken place. However, some of the ideas in it are provided, the claim thereof is a study of positive law, pragmatic and in no way establish any doctrine.
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Privat, 2014
Drets: L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons Creative Commons
Llengua: Castellà.
Document: Tesis i dissertacions electròniques ; doctoralThesis ; publishedVersion
Matèria: Derecho ; Dret ; Right ; Vivienda ; Habitatge ; Housing
ISBN: 9788449051272

Adreça alternativa: http://hdl.handle.net/10803/285750


388 p, 4.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2015-02-23, darrera modificació el 2017-10-15   Favorit i Compartir