Google Scholar: cites
El fracaso del modelo de empleo de la Unión Europea : comentario a las ponencias "Crisis y transformación del contrato de empleo"
Recio, Albert (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia Aplicada)
Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball
Universitat Autònoma de Barcelona. Institut d'Estudis del Treball

Data: 2014
Resum: El comentari està orientat a dibuixar el context general en el qual es desenvolupa la deterioració de les condicions de treball a la Unió Europea. Es debat la diferència entre les polítiques keynesianes de plena ocupació i la revisió de les mateixes per part de la Unió Europea. Especialment la desaparició operativa del concepte de subocupació i la ruptura d'un veritable contracte social inclusiu. Finalment es constata el fracàs social de l'actual política europea d'ocupació.
Resum: El comentario está dirigido a situar el contexto general en el que se desarrolla el deterioro de las condiciones de trabajo en la Unión Europea. Se discute la diferencia entre las políticas keynesianas de pleno empleo y la revisión de las mismas por parte de la Unión Europea. En especial la desaparición operativa del concepto de subempleo y la ruptura de un verdadero contrato social inclusivo. Por último se constata el fracaso social de la actual política europea de empleo.
Resum: This paper is bent on giving the general context of the deterioration of labor conditions in the European Union. The Keynesian policies of full employment are confronted with the European Union policy of employment. One key element is the practical disappearance of the idea of underemployment and the breakdown of an inclusive social contract. Finally, it is discussed the social failure of the European employment policy.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Ocupació ; Subocupació ; Polítiques europees d'ocupació ; Empleo ; Subempleo ; Políticas europeas de empleo ; Employment ; Underemployment ; European employment policy
Publicat a: Anuario IET de trabajo y relaciones laborales, Vol. 2 (2014) , p. 91-94, ISSN 2339-5753

Adreça original: https://revistes.uab.cat/anuarioiet/article/view/v2-recio
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/anuarioiet/article/view/286777
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/anuarioiet/article/view/v2-recio
DOI: 10.5565/rev/aiet.30


4 p, 359.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Anuario iet de trabajo y relaciones laborales
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2015-02-23, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir