Web of Science: 9 cites, Google Scholar: cites
Youth Sociology and Comparative Analysis in the European Union Member States
Bendit, René

Títol variant: Sociologia de la joventut i anàlisi comparativa en els estats membres de la Unió Europea
Data: 2006
Resum: The central aim of the present article is to reflect on the possible contribution sociological comparative youth research in Europe can offer for a better understanding of youth life in the EU member states. With this purpose it analyses in a first step, the structural conditions under which young Europeans grow up today, in the context of globalisation and Europeanization, asking about the consequences such processes have on young people's insertion in society. The analysis of youth and youth developed here includes further a systematic review of the most relevant theoretical concepts on youth life being discussed by scholars in Europe today, a description of the most important research instruments, data sources and networks already existing in EU-Europe in this field, a short analysis of possible research issues and questions that are considered as relevant for European social politics and a discussion of advantages, limitations and problems of European comparative youth research, arriving finally to some general conclusions that could give orientations for future work in this field.
Resum: L'objectiu principal d'aquest article és reflexionar sobre la possible aportació que la recerca sociològica comparativa sobre la joventut europea pot representar per entendre més bé la vida dels joves en els estats membres de la Unió Europea. Amb aquest propòsit, en una primera fase, s'hi analitzen les condicions estructurals en què creixen els joves europeus d'avui dia, en el context de globalització i europeïtzació, tot preguntant-nos quines conseqüències tenen aquests processos en la inserció dels joves en la societat. L'anàlisi de la joventut que es desenvolupa en aquest article inclou, a més d'un examen sistemàtic dels conceptes teòrics més importants de la vida juvenil que actualment es plantegen els estudiosos a Europa, una descripció dels instruments més importants de recerca, de les fonts de dades i de les xarxes de contactes existents a Europa i a la Unió Europea en aquest àmbit, una breu anàlisi dels possibles temes i qüestions de recerca considerats pertinents per a la política social europea, així com una discussió dels avantatges, les limitacions i els problemes de la recerca comparativa sobre la joventut que es fa actualment a Europa. Finalment, s'arriba a algunes conclusions generals que poden servir d'orientació per a futurs treballs en aquest camp.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Anglès
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Joventut ; Polítiques de joventut ; Recerca comparada ; Youth ; Youth policy ; Comparative research
Publicat a: Papers : revista de sociologia, N. 79 (2006) p. 49-76, ISSN 2013-9004

Adreça original: https://papers.uab.cat/article/view/v79-bendit
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Papers/article/view/51823
DOI: 10.5565/rev/papers/v79n0.800


28 p, 184.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Papers
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2006-11-24, darrera modificació el 2022-02-20   Favorit i Compartir