Cairanoolithus : un gran ou per un dinosaure petit d'amples malucs
Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont

Títol variant: Cairanoolithus : un gran huevo para un pequeño dinosaurio de anchas caderas
Títol variant: Cairanoolithus : a Large Egg for a Small Dinosaur With Wide Hips
Data: 2015
Resum: L'estudi de la microestructura de la closca de l'ou Cairanoolithus realitzat pels investigadors de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) Albert G. Sellés i Àngel Galobart revela que aquest tipus d'ou no pertany a un dinosaure sauròpode sinó a un anquilosaure, possiblement a Struthiosaurus, un gènere de dinosaure cuirassat. La troballa suposa la primera descripció d'ous de tireòfor (grup que inclou anquilosaures i estegosaures) del món.
Resum: El estudio de la microestructura de la cáscara del huevo Cairanoolithus realizado por los investigadores del Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), Albert G. Sellés y Àngel Galobart, revela que este tipo de huevo no pertenece a un dinosaurio saurópodo sino a un anquilosaurio, posiblemente a Struthiosaurus, un género de dinosaurio acorazado. El hallazgo supone la primera descripción de huevos de tireóforo (grupo que incluye anquilosaurios y estegosaurios) del mundo.
Resum: The study of the microstructure of the eggshell of Cairanoolithus conducted by Albert G. Sellés and Angel Galobart, both researchers at the Catalan Institute of Palaeontology Miquel Crusafont (ICP), reveals that this egg type does not belong to sauropod dinosaurs but to ankylosaurs, and probably to Struthiosaurus, a genus of armored dinosaurs. The finding would represent the first description of thyreophora eggs (a group that includes ankylosauria and stegosauria) in the world.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Febrer 2015, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 149.2 KB

Español
3 p, 135.0 KB

English
3 p, 135.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2015-03-03, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir