Google Scholar: cites
Estudi dels materials lítics de Forat de Conqueta (Santa Linya, Lleida)
Masvidal Fernández, Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Prehistòria)
Pizarro, Jezabel (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Prehistòria)
Mora Torcal, Rafael (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Prehistòria)
Roda Gilabert, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Prehistòria)

Títol variant: Study of the lithic assemblage of Forat de Conqueta (Santa Linya, Lleida)
Títol variant: Estudio de los materiales líticos de Forat de Conqueta (Santa Linya. Lleida)
Data: 2010
Resum: Al llarg de l'article es presenten els materials lítics recuperats en el jaciment de Forat de Conqueta. Aquestos suports lítics foren tallats i dipositats a la cavitat, en part, probablement, com a elements relacionats amb ofrenes funeràries diverses. S'ha pogut definir una sèrie de materials lítics que inclouen puntes de projectil així com làmines i laminetes i diversos tipus de retocats, i també una sèrie de suports amb estigmes i morfologies que relacionem amb l'obtenció i encesa de foc que hem agrupat sota la denominació de «suports de foc».
Resum: A lo largo del artículo se presentan los materiales líticos recuperados en el yacimiento de Forat de Conqueta. Estos soportes líticos fueron tallados y depositados en la cavidad, en parte, probablemente, como elementos relacionados con ofrendas funerarias. Dentro del conjunto se han documentado puntas de proyectil, laminas y laminitas y varios tipos de retocados, así como una serie de objetos líticos con estigmas y morfologías que se relacionan con el encendido de fuego dentro de la cavidad que han sido denominados «soportes de fuego».
Resum: Throughout the paper we present the lithic materials recovered from the site of Forat de Conqueta. These lithic supports were cut in the cavity probably as elements related to various funerary offerings. Within these lithic materials we could define arrow heads, blades and bladelets and various types of retouched. Moreover there has been identified a series of lithic objects with stigma and morphologies that relate to the burning of fire inside the cave and that we have grouped under the name "fire supports. ".
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Anglès
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Industria lítica ; Tecnologia ; Tipologia ; Macrolític ; Forat de conqueta ; Tecnología ; Tipología ; Macrolítico ; Lithic industry ; Technology ; Type ; Macrolitic
Publicat a: Treballs d'arqueologia, Vol. 16 (2010) , p. 45-69 (Articles) , ISSN 2339-6490

Adreça original: https://revistes.uab.cat/treballsarqueologia/article/view/v16-masvidal-pizarro-mora-etal
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/TreballsArqueologia/article/view/286921
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/TreballsArqueologia/article/view/v16-masvidal-pizarro-mora-etal
DOI: 10.5565/rev/tda.29


26 p, 1.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Treballs d'arqueologia
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2015-03-23, darrera modificació el 2023-10-13



   Favorit i Compartir